Kecskeméten zajlott le a diák B országos bajnokság, ahol egy egyéni érmet szereztek Zala megye versenyzői, az egerszegi Bordács Anikó révén. A zalaiak a diák A ob-n is részt vettek, Siklóson.




Csaknem kétszáz ifjú judoka részvételével zajlott a kecskeméti országos bajnokság. A diák B-korosztály küzdelmei mellett ugyancsak itt került megrendezésre a regionális csapatbajnokság döntője.

Zala megyét három klub, a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület, a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa és a Nagykanizsai Torna Egylet 1866 képviselte. Több zalai versenyző is pontszerző helyen végzett, közülük a legjobb helyezést Bordács Anikó (Zalaegerszegi Judo SE) érte el, aki bronzérmet szerzett.

Pontszerzőként végzett Kele Júlianna és Keller Ádám, akik mindketten hetedikek lettek és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa versenyzői. Ugyancsak hetedik helyen végzett Grabant Máté (Nagykanizsai Torna Egylet 1866).

A régiós csapatversenyben a Dél-dunántúli válogatott tagjaiként a fiúk és a lányok között a zalaiak is csapattagok voltak, a régió válogatottja pedig a második helyen zárt.

Ezt megelőzően Siklóson rendezték meg a diák A-korcsoport országos bajnokságát. Ezen az NTE-ből Kőrösi Balázs és Nagy Krisztofer ötödik lett, míg az NJK színeiben Nagy Olivér súlycsoportjában a hetedik helyen zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Zaol.hu
Kerkai Attila írása)