Október hónapban három éves fennállását ünnepli a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa és ennek is az apropóján japán válogatott judóst fogadhatott a huszonnyolc esztendős Avano Jaszuhiro személyében.




A sportoló többek között nyolc éremmel büszkélkedhet a World Tour-sorozat állomásairól és Grand Prix-versenyekről, de 2008 és 2011 között egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett az össz-japán bajnokságokon is, mi több, 2010-ben a tokiói vb-n 73 kilogrammban bronzérmet szerzett.

A kanizsai egyesület két csoportjának, a hat-tíz évesek korosztályának és a tíz évnél idősebbeknek tartott felkészítést, a fiatalabbaknak többnyire földharc technikákat, míg a nagyobb korosztálynak érdekes technikákat, fogásbontásokat mutatott be.

„Növendékeink számára nagy élmény volt, hogy a sportág őshazájából érkezett judós ellátogatott hozzájuk klubunk születésnapján – foglalta össze a nap történéseit az NJK részéről Hóbár Péter edző. – Egyben köszönjük a Magyar Judo Szövetségnek és kaposvári sportbarátainknak is a segítséget és a támogatást.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Kanizsaujsag.hu)