A kemény nyári alapozó munkát követően remek kezdéssel büszkélkedhet az őszi versenyszezonban a dél-alföldi Szatymazi SE judo szakosztálya. Elsőként a romániai Plojestiben megrendezett junior Európa-kupán remekelt Nagy Kitti, aki lévén hogy nem talált legyőzőre, a dobogó legtetején hallgathatta a magyar himnuszt.




Nagy Kitti U23-as országos bajnok


Augusztus utolsó hétvégéjén a szatymazi judokák Siklóson léptek tatamira a 15. Tenkes-kupa nemzetközi versenyen, az U23-as országos bajnokságon és az U18, U15, U13, U11 országos rangsorversenyen, ahol Nagy Kitti magyar bajnok lett.

A csapat összesen kilenc arany-, öt ezüst-, nyolc bronzéremmel, három ötödik és három hetedik helyezéssel a második legeredményesebb csapat lett (csupán egyetlen aranyéremmel lemaradva az UTE mögött).




Nagy Fruzsina és Pölös Milán


Szeptemberben az Euroliga két újabb fordulóján mérettetek meg a versenyzők. A júniusi aradi első forduló után a másodikra a szerbiai Szabadkán került sor, ahol hat arany-, két ezüst-, három bronzéremmel, két ötödik és egy hetedik hellyel zárt a csapat megnyerve ezzel az összetett csapatversenyt is.

Két szatymazi judoka külön kitüntetést kapott: az U11-es korosztály legtechnikásabb lány versenyzőjének Nagy Fruzsinát, az U11-es korosztály legtechnikásabb fiú versenyzőjének pedig Pölös Milánt választották.




A szatymazi csapat Szabadkán (Euroliga, 2. forduló)


Az Euroliga harmadik fordulójának Szeged adott otthont, ahol a szatymaziak hat arany-, három ezüst- és öt bronzérmet szereztek, továbbá hárman negyedik és hárman ötödik helyezést értek el. A legnépesebb súlycsoport győztese különdíjban részesült Sándor Péter és Pölös Milán.

Az ausztriai Vienna Openen egy szatymazi arany- (Balogh Sára), három bronzérem és egy ötödik hely született.

A klub gratulálunk a szép eredményekhez a versenyzőknek és az edzőnek, Szabó Csabának, valamint segítőinek, Kovács Bencének, Guba Leventének és Veszelovszki Kevinnek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Szatymazi SE)