A Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztályának tagjai szeptember 17-én a Pécsi Vasutas Sportkör judo szakosztályának meghívására a 2 Vasutas Misina-kupa versenyre voltak hivatalosak.




A nemzetközi versenyen a hazai csapatok mellett Eszék város Mlados csapata képviselte Horvátországot. A kora reggeli órákban tizenhat klub 224 versenyzője nevezett a megmérettetésre, a fiatal diák és serdülő korosztályig leányok és fiúk.

A verseny kiemelt jelentőséggel bír abból a szempontból is, hogy a fogyatékkal élők is lehetőséget kapnak a megmérettetésre. A PVSK edzője vezetésével tíz fő versenyzett nagy győzni akarással, örömmel. A gyermekbarát szervezés ellenére is hosszabbra nyúlt a verseny, mégis a jó hangulat, a barátság, a türelem jellemezte a rendezvényt.



A Nagykanizsai TE 1866 nyolc fővel nevezett és nyolc érmet szerzett az egyéni küzdelmek során. Hat aranyat, két bronzot. Csodálatos eredmény, kilencvennyolc százalékos teljesítménnyel, amely büszkeséggel töltötte el a judokákat, szülőket, edzőket egyaránt.


NTE egyéni eredmények

Aranyérmes: Kovács Ákos (26 kg), Musztács Izabella (28 kg), Lipódi Márton (28 kg), Szeghy Tamás (33 kg), Garai Nimród (45 kg), Lipódi László (50 kg)
Bronzérmes: Grabant Máté (32 kg), Simon Barnabás (50 kg)


Simon Barnabás a serdülők között 45,60 kilogrammos súlyával átlépett az 50 kilogrammos súlycsoportba, ahol nehezebb ellenfeleivel szemben nem sikerült győzelmet elérnie, így a harmadik helyen zárt.

Az egyéni küzdelmeket a 2. Vasutas-kupa csapatverseny követte, amely a vándorkupa elnyeréséért folyt. 2015-ben első alaklommal újjáélesztett vasutas csapatok közötti versengésben a PVSK csapata nyerte a kupát, idén a zömében fiatalabb korosztállyal rendelkező NTE 1866 nyerte meg a mérkőzéseket 4:3 arányban, s lett 2016. év vasutas kupagyőztese.

„A PVSK edzőit a szervezésért és lebonyolításért, sportbaráti hozzáállásukért dicséret, a Nagykanizsai TE 1866 judo szakosztály kiváló versenyzőit elismerés és dicséret illeti” – fejezte ki elégedettségét Mester Józsefné edző.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
)