Nehezen teszi túl magát az olimpiai kudarcon Csernoviczki Éva. A tatabányai Ippon Judo SE judósa drámai körülmények között végzett a hetedik helyen a 48 kilogrammosok mezőnyében a riói olimpián.





A 29 éves sportoló a legjobb nyolc között kikapott az argentin világbajnoktól, Paula Paretótól – mindezt úgy, hogy mérkőzés közben elszakadt a combhajlító izom a bal lábában. Éva ezt követően sérülten is kiállt a vigaszági mérkőzésre a mongol születésű, de kazah színekben induló Galbadrahin Otgonceceg ellen, azonban elveszítette a mérkőzést.

Éva édesapja, egyben edzője, Csernoviczki Csaba szerint lánya a sérülés nélkül egyértelműen esélyes lett volna a dobogóra.

– Biztosan merem állítani: egy éremtől fosztott meg minket a sors – sóhajtott a mesteredző. – Nagyon ígéretesnek tűnt az olimpiai szereplés napja, Éva jó formában volt, így különösen bosszantó ez a sérülés. Egyszerűen összeomlottam, amikor a Pareto elleni mérkőzés közben jelezte, hogy megsérült. Nem tudtam másra gondolni, csak arra, hogy miért pont velünk történik mindez.

Az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzője szerint Éva mindent megtett a siker érdekében, roppant alázatosan készült az olimpiára.

– Szorgalmasan, kitartóan dolgozta végig a felkészülést, hatalmas pech ez a sérülés – mondta el Csernoviczki Csaba. – Éva is teljesen el volt keseredve, viszont azóta már többször is beszéltünk a jövőről, és azt mondta, nem adja fel az álmait. Olimpiai bajnok szeretne lenni.

Csernoviczki Éva szerint a sajnálatos sérülés ellenére a riói olimpia örök emlék marad számára.

– Ezen az olimpián ugyan nem valósult meg a kitűzött álmom, viszont nagyon sokat tanultam – hangsúlyozta a londoni olimpia bronzérmese. – Egyrészt új barátokra is leltem, másrészt felejthetetlen élményekkel lettem gazdagabb az ötkarikás játékok során. Büszke vagyok arra, hogy élőben szurkolhattam a honfitársaimnak és sok szép sikert átélhettem! A következő hónapokban pihenni fogok, de jövőre Budapesten rendezik a világbajnokságot, az ottani jó szereplés is kiváló motivációt jelent majd.

Az Ippon Judo Tatabánya judósa 2020-ban, Tokióban koronázhatja meg pályafutását egy olimpiai bajnoki címmel.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Lokal.hu
Fotó: MJSZ, Horváth György)