Ezúttal is érmekkel tértek haza egy nemzetközi judobajnokságról a Mezei testvérek, akik már eddig is rendkívül sikeres évet tudhatnak maguk mögött: legutóbb Szlovéniában az ötödik bajnoki címüket szerezték meg 2016-ban.





Augusztus első szombatján az Adriai-tenger partján fekvő, festői szépségű Izola városában rendezték meg a judo sportág második nyílt szlovén formagyakorlat-bajnokságát, amelyen a házigazdák csapatán kívül a horvát és a magyar válogatott is részt vett. A nemzetközi megmérettetésen Magyarországot négy versenyző képviselte, mindannyian a pápai Bakony Judo Klub sportolói.

A nyílt szlovén formagyakorlat-bajnokságon részt vevő magyar judósok: Mezei Csaba, Mezei Gábor, Farkas Zoltán és Mezei Lajos Fotó: Bakony Judo Klub

Farkas Zoltán és Mezei Gábor alkotta páros a földharctechnikák versenyében a dobogóról nem sokkal lemaradva a negyedik helyen végzett. Mezei Csaba és Mezei Lajos rutinosnak mondható formációja ezúttal is mindhárom versenyszámban éremmel gazdagodott. A pápai cselgáncsozók a dobástechnikák formagyakorlatában (Nage no Kata), valamint a földharctecnikák formagyakorlatában (Katame no Kata) egyaránt a második helyet szerezte meg a szlovén páros mögött. A Mezei testvérek a kedvenc versenyszámukban, az önvédelmi formagyakorlatban (Kime no Kata) ezúttal sem találtak legyőzőre, így az ő nyakukba akasztották az aranyérmeket.

Mezei Csaba és Mezei Lajos rendkívül sikeres évet tudhatnak maguk mögött, hiszen ez már az ötödik bajnoki címük volt idén. 2016-ban a magyar és a horvát bajnokságon két-két aranyérmet szereztek, legutóbb ehhez jött még a szlovén bajnoki elsőség. Az idei utolsó versenyt Pápán rendezik meg október 30-án. Ezen reményeik szerint újabbakkal gazdagodik a pápai éremkollekció.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Veol.hu
Polgár Tibor írása)