2015. február 21.

Hazsik Endre büszke a KSI-re

„Sokan nekem gratulálnak, pedig ez nem az én sikerem, hanem az edzőké! Ők faragnak az évek során kiváló sportolókat, akik nemzetközileg is olyan eredményeket érnek el, amelyek felkeltik a sportvezetés, a média és a támogatók figyelmét" – hangsúlyozta a mob.hu-nak Hazsik Endre, Az év műhelye-díjat 2014-es eredményei alapján elnyert KSI SE ügyvezetője.
A korábbi válogatott, világbajnoki bronzérmes (1966, Berlin, K-2, 1000m) kajakos közel negyed évszázada, 1991 óta vezeti sikeresen a zuglói klubot. Az 1963-ban alapított egyesület korábban Központi Sportiskolaként, majd a kétezres évek elejének sporttörvényi szabályozását követően Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület (KSI SE) néven működött tovább, és működik a mai napig is, kiemelt feladataként az utánpótlásnevelést meghatározva.

Az év műhelye-elismerést a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium ítélte oda sikerei nyomán a KSI számára a judo-, a kajak-kenu- és az öttusaszakosztály 2014-es eredményei alapján (tavaly mindhárom elnyerte A hónap műhelye-díjat).

A keddi ünnepségen Preiszler Gábor judoedző, Oláh Tamás kajak-kenu és Takács Péter öttusa szakosztályvezető állhatott fel a Larus Rendezvényközpont színpadára, amikor Hazsik Endre ügyvezető Szabó Bence MOB-főtitkártól és Pósfai Gábor Decathlon-ügyvezetőtől átvette a serleget, valamint a Decathlon kétmillió forintos fődíját.

S, hogy csak néhányat megemlítsünk azok közül, akik sportolóként a díj történetében, 2014-ben a csúcsra „vitték" a műhelyt: Tóth Krisztián junior világbajnok judós, Váczai Enikő kétszeres maraton Európa-bajnok kajakos, továbbá Földházi Zsófia junior világbajnok és Regős Gergely ifjúsági olimpiai ezüstérmes öttusázó.

„Büszke vagyok a KSI-re, az edzőkre, az itt nevelkedett vagy jelenlegi sportolókra. Büszkén mondhatom, hogy az utánpótlásnevelésen túl az elmúlt évtizedekben az olimpiákon mindíg volt olyan sportoló, aki vagy még KSI-sként, vagy a KSI-ből tizennyolcéves kora után átigazolt versenyzőként utazhatott ötkarikás játékokra, és azon kiválóan szerepelt" – hangoztatta a műhely ügyvezetője.

Az olimpiai bajnokok tekintetében gondoljunk csak a kajakos Storcz Botondra, Szabó Gabriellára, Kozák Danutára, a tornász Berki Krisztiánra, vagy a vízilabdázók közül Benedek Tiborra, Kásás Tamásra, Vári Attilára, Székely Bulcsúra, Märcz Tamásra, Varga Zsoltra, Steinmetz Barnabásra és testvérére, Ádámra – egykoron mind a KSI sportolói voltak.


Hazsik Endre: a sport eredményességének kétharmadát a KSI fedi le


A KSI kapta a kétmillió forintos támogatással járó Az év műhelye-elismerést. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utánpótlássport.hu díjáról Hazsik Endre, az egyesület elnöke beszélt az InfoRádiónak.

„Illik azt mondani, hogy meglepődtünk, mert a szerénység ezt diktálná, de ha abból indulok ki, hogy a tizenkét hónapból három hónapot a KSI fedett le, és mind a három hónapban valamennyi szakosztálynak vb, Eb-érmekkel sikerült ezt elérnie; ha ezt összevetjük, akkor álszerénység lenne azt mondani, hogy nem számítottunk rá” – mondta az InfoRádiónak Hazsik Endre, a Központ Sportiskola elnöke.

Tavalyelőtt a Vasas vívói, az elmúlt évben pedig a Kőbánya SC úszói érdemelték ki az elismerést, a kuratórium azonban idén úgy döntött, hogy rendhagyó módon ezúttal nem egy szakosztályt, hanem egy egyesületet díjaz. A KSI annak köszönheti az elismerést, hogy 2014-ben három szakosztálya – májusban az öttusa, júniusban a kajak-kenu, októberben pedig a judo – érdemelte ki A hónap műhelye díjat.

Hazsik Endre kiemelte, rengeteg olyan versenyzőjük volt, aki önmagában is megérdemelte volna az elismerést. Arról is beszélt, hogy sokkal kevesebből gazdálkodik most a KSI, mint a hat kiemelt. Ennek ellenére a MOB által kiadott eredményességi lista versenyzőinek hetven százaléka, vagy az átadott KSI-sek, vagy a jelenlegi KSI-sek. Ez az jelenti, hogy a magyar sport eredményességének a hatvan-hetven százalékát a KSI fedi le, mint nevelőegyesület.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: MOB, Vasvári Ferenc
Inforádió, Farkas Dávid
Fotó: MOB, Szalmás Péter)
KSI SE

Szakosztályvezető:
Dr. Hetényi Antal Gábor

Honlap:
www.ksijudo.hu

Edzőterem címe:
Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.


Galéria