jibanner ksi3

Három díjazott sportági műhelyének sikerei révén a Központi Sportiskola SE nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított, Az év műhelye-díjat. Az ünnepségen különdíjat vehetett át Szilágyi Liliána, az év legeredményesebb utánpótlás-sportolója.




Tóth Krisztián (fehérben) oroszlánrészt vállalt a KSI SE sikeréből


A tavalyi színhelyen, a Larus étteremben került sor Az év műhelye-díj gálavacsorával egybekötött, ünnepélyes átadására, amelyen megjelent Szabó Bence, a MOB főtitkára, Fábián László , a MOB sportigazgatója, sportági vezetők és egykori, nagy bajnokok egész sora.

A hangulatos este fénypontja természetesen az volt, amikor bejelentették a győztest. Az pedig ezúttal – sajátos, salamoni döntés eredményeképpen – a három hónap díját is elnyerő Központi Sportiskola SE lett. Az elismerést négyen vették át, Hazsik Endre, az egyesület elnöke, míg Oláh Tamás a kajak-kenu, Preiszler Gábor a cselgáncs- és Takács Péter az öttusa-szakosztály nevében. Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu-honlapot működtető MediaBook Kft. ügyvezetője különdíjat adott át Szilágyi Liliánának, az elmúlt év legeredményesebb utánpótlás-sportolójának.



PERCRŐL PERCRE

- Igazi virtuóz teremtette meg a díjátadó alaphangulatát. Boros Misi zongorázott Chopin-etűdöt és -keringőt, majd Bartók román táncait szólaltatta meg. A tizenkét éves művész – nem mellesleg jégkorongozó is – a Virtuózok című komolyzenei vetélkedőben vált az ország kedvencévé.

– Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte a kormány jelentős sportágfejlesztési támogatását és annak a motiváló erejét, hogy 2024-ben olimpiát rendeznénk.

– Szombathelyi kötélugró-csoport mutatott be rendkívül látványos produkciót.

– Az est moderátora, Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke felkérte Pósfai Gábor. ügyvezető igazgatót, hogy a Decathlon Magyarország nevében köszöntse az ünnepi eseményt. Ő egyebek között kifejtette: „Az anyagi elismerés mellett igen jelentőssé vált a díj presztízse”.

– Villáminterjúban az ökölvívó Erdei Zsolt és az úszó Güttler Károly fejtette ki, hogy mitől műhely a műhely.

– Siklós Erik bemutatta az elmúlt év tizenkét hónapjának műhelyét, a hátteret Papp Norbert szellemes homokanimációja adta.

– Ugyancsak a tavalyi tizenkét győztesről videóösszeállítást is láthattak a nézők.

– Szabó Bence és Pósfai Gábor adta át „Az év műhelye”-díjat a KSI elnökének és a három szakosztály vezetőjének.

– Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu-honlapot működtető MediaBook Kft. ügyvezetője gratulált a győzteseknek.

– Sorra készültek csoportképek a győztesekről. 1963-ban indult útjára a magyar sportban az utánpótlás-nevelés egységes rendszere, amelyet a köznyelv sportiskolai rendszerként emlegetett.


A korábbi korosztályos (serdülő, ifjúsági stb.) képzést felváltotta az évjáratos, vagyis az azonos évben születettek alkottak önálló csoportot a szakosztályokban. Ez sportpedagógiai fordulatot jelentett, hiszen előtérbe kerültek az életkori sajátosságok a tananyagban és a képzésben egyaránt.

A hatvanas évek végén kezdtek létrejönni a testnevelés tagozatos iskolák. A céljuk a nemzetközi versengésben elengedhetetlenül fontos napi két edzés kereteinek a megteremtése volt. Délelőtt a gyerekek a tagozatos iskolában mindennapos, emelt szintű általános fizikai, délután pedig a szakosztályban sportágspecifikus képzést kaptak.

1963 májusában alapították meg a Központi Sportiskolát, hét sportággal, amelyeknek a száma folyamatosan bővült. A KSI lett az utánpótlás-nevelés módszertani központja, kiváló, zömükben fiatal szakemberek dolgoztak ki – a napi munkájukkal párhuzamosan – olyan elképzeléseket a munkaszervezésről és a felkészítésről, amelyeket mintaként vehettek át az ország sportegyesületei.

2001-ben jött létre a Központi Sportiskola Sportegyesület, amely ma már – az elődök neveltjeivel együtt – olimpiai, világ- és Európa-bajnokok egész sorával büszkélkedhet. A nagy hagyományokat 2014-ben három szakosztály vitte sikerre a sportág hazai és nemzetközi versengésén túl A hónap műhelye-díj elnyerésével is.


Május: öttusa. Noha Földházi Zsófia a 2014-es év döntő részét betegség vagy sérülés miatt kihagyta, így is a KSI SE húzóembere volt: májusban megvédte junior-világbajnoki elsőségét. A klubtársak is eredményesen szerepeltek a hazai és nemzetközi versenyeken. Kiemelkedik a sorból Regős Gergely, aki ezüstérmet szerzett a nandzsingi ifjúsági olimpián.

Június: kajak-kenu. Az öttusázókat követően az egyesület kajakosai és kenusai is kivívták az elismerést. Váczai Enikő a pöstyéni maratoni Eb-n az U23-as korosztályban egyesben, a felnőttek között párosban nyert, míg a Bánki Lilla, Rekop Csenge Virág kettős az ifjúsági mezőnyében győzött. A korosztályos Eb-n és vb-n is értékes helyezéseket szereztek a KSI-s versenyzők: Racskó kajak négyesben lett Európa-bajnok 500 méteren.

Október: judo. A fővárosi szakosztály élversenyzője, Tóth Krisztián októberben junior-világbajnoki aranyat nyert, ezzel ő lett a magyar cselgáncssport első férfi korosztályos vb-győztese. A kivételes tehetségű sportoló ezen kívül az Európa Kupában is diadalmaskodott, ahogyan  nyáron a szintén KSI-s Kárpáti Dávid a serdülők mezőnyében.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Utanpotlassport.hu)



Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)