jibanner ksi3

„Minden évet úgy zárunk le, hogy nagyon jó idényünk volt, és nem biztos, hogy a következőben ezt már felül tudjuk múlni. Így volt ez 2013. decemberében is… Nem volt igazunk. Szerencsére!” – kezdte éves beszámolóját Preiszler Gábor, a KSI SE edzője.



„Szakosztályunk kiemelkedően teljesített az idei évben is. Pedig voltak nehézségeink, voltak csalódásaink és értek igazságtalanságok is, de szerencsére mindez ’kívülről’ jött.

Azzal kezdeném, hogy remek csapatunk van, telis-tele olyan versenyzőkkel, akiket az önmaguk által kialakított kohézió tart össze. Mindenki a saját maga szintjén kiemelkedően teljesített, valakinek ez egy világverseny éremben-, valakinek egy országos bajnoki címben vagy éremben valósult meg. Egy biztos: jó CSAPATUNK van, és lesz a jövőben is!

Az idén nemzetközi szinten Joó Abigél és Tóth Krisztián kiemelkedőt nyújtott. Abigél kezdi megtalálni megint a sikeres és eredményes utat, ezt mutatja a felnőtt Európa-bajnoki bronzérme, valamint a három Grand Prix- és egy Grand Slam-érme.




Joó Abigél (balról a harmadik) az Európa-bajnoki dobogón


Krisztián pedig elképesztő, amit mutat. Kezdődött a felnőtt Eb-bronzéremmel, majd jött a számunkra sokáig emlékezetes menetelés Cseljabinszkban, amely felnőtt világbajnoki ezüstéremig vezetett – juniorként! Első magyar férfiként junior-világbajnok lett, és három Grand Prix-n és egy Grand Slamen döntőt vívhatott, ennek eredményeképpen húsz évesen vezeti a súlycsoportjában az olimpiai kvalifikációs rangsort. Évzárásként ötödik lett az U23 Eb-n. Mindezt elismerve az év férfi judósának választották, valamint az Év férfi sportolóinak rangsorában az előkelő ötödik helyezést érte el valamennyi magyar sportoló között!




Tóth Krisztián (balról a második) junior-világbajnok!


Az ifjúsági korosztályban Mihalovits Kincső és Joó Ákos teljesített kiemelkedően. Kincső ötödik lett a korosztályos Eb-n, Ákos a nemzetközi válogatóversenyeken szerepelt jól, sajnos az Eb nem sikerült a számára, de a juniorok között javított és hetedik helyezért ért el.

Junior és ifjúsági csapatunk is kitett magáért, hiszen a korosztályos Európa-bajnokságokon tizenkét résztvevőnk volt, az U23-as korcsoportban két, a juniorok között hat, az ifiknél négy KSI judós volt tagja a válogatottnak.

A hazai mezőnyben is nagyszerűen szerepeltünk, hiszen ötvenhét érmet (29 arany, 13 ezüst és 15 bronz) nyertek versenyzőink a különböző korosztályos országos bajnokságokon! A felnőtt ob-n négy, az U23-as ob-n négy, a junior ob-n nyolc, az ifjúsági ob-n hat aranyat nyertünk! Megnyertünk a klub történetében először a felnőtt első osztályú férfi csapatbajnokságot, a junior női és férfi csb-t, valamint az ifjúsági lány csb-t.



Sportmasszőrünk, Maros Ede veterán országos bajnok lett, s a magyar csapat masszőreként részt vehetett az ifjúsági olimpián.

A felsorolt sikerek minden versenyzőnk érdeme és dicsősége egyben. Eredményeink elismeréseként október hónap műhelyének választották a szakosztályunkat. A versenyeken kívül is igyekszünk, hiszen végre felújításra került az edzőtermünk és a kiegészítő létesítményeink, hogy végre normális körülmények között készülhessenek versenyzőink.

Nagyon jó ütemben halad a MOB által egyedüliként támogatott légzésprogramunk, ahol egy teremben, közösen készülnek a jövő és a jelen bajnokai a judo, a vívás, a birkózás, a sportlövészet, a kajak, az evezés és a torna kiemelkedő versenyzői Ágh Csaba vezetésével. A Dr. Mező Ferenc általános iskola kétszáznegyven diákja heti rendszerességgel, tizenkét héten keresztül judo oktatásban vett részt termünkben, megtöltve jó hangulattal és ifjú lendülettel a szőnyegünket.

Tehát volt, van és lesz is dolgunk… Egy biztos, az idén decemberben is elhangzott az a mondat, hogy „nagyon jó idényünk volt, és nem biztos, hogy a következőben ezt már felül tudjuk múlni”... Reméljük jövőre is sikerül!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: KSI SE)



Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)