jibanner ksi3

A magyar kormány támogatásával indított sportágfejlesztési program keretében elsőként a KSI SE judo szakosztályának központját újították fel 2014-ben. Ahogy Hazsik Endre, a KSI SE elnöke fogalmazott, kritikán aluli körülményekkel szembesült, aki betért a judoterembe.




A mintegy három és fél hónapig tartó felújítás során az öltözőket, zuhanyzókat és wc-ket teljesen szét kellett verni, de az edzőteremben is nagy volt a munka, valamennyi nagy nyílászárót kicserélték.




„El kell mondanom, hogy példa értékű nálunk az edzők és a sportolók kapcsolata, s komoly dicséret illeti meg valamennyiüket, hiszen a felújítás során ők is nagyon sokat tettek azért, hogy emberibb körülményeket lehessen kialakítani. Az új környezet egészen biztosan nagy pozitív lökést ad judósainknak” – vélekedett a klubvezető, aki büszkén ecsetelte, hogy több olyan versenyző is készül a KSI SE keretein belül, aki éremesélyes lehet a riói olimpián, közülük ketten judósok, Tóth Krisztiánról és Joó Abigélről van szó.




Összesen mintegy kétszáz fő jár edzésre a KSI SE központjába, ekkora létszám pedig jelentős helyet igényel a minőségi munkavégzéshez, így az edzők kettébontották a csapatot. A nagyobbak Pánczél Gábor, Preiszler Gábor és Horváth István Dávid irányításával a volt Jégszínház első emeletén lévő judoteremben edzenek, míg Szombat Attila fiataljai a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok alagsorában kaptak helyet.







Mint azt jól tudjuk, a judo önmagában kevés lehet a bajnoki szint eléréséhez, így a KSI-nél is komoly hangsúlyt fektetnek a kiegészítő edzésekre. A mini konditerem, a funkcionális eszközök garmadája, valamint a megfelelő tudással és kreativitással rendelkező edzők pedig garantálják a versenyzők komplex felkészítését.




A KSI SE kötelékébe további külső helyszínek is tartoznak, ahol az összlétszám további százötven judokával bővül. Dél-Budán, Budafokon Joó István, a XVI. kerületben, a Colosseum Fitnessben dr. Fehér Zsófia és Metz Márk, a XIV. kerületben, a Mező Ferenc Általános Iskolában Tóth János tart edzéseket.

A KSI SE judo szakosztálya és a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola megoldást ajánl a magas szintű sportolás és a minőségi tanulás összeegyeztetéséhez is, így a fiatalok akár néhány percnyi távolságra a sportegyesülettől végezhetik a tanulmányaikat, ahogy tette azt a klub egyik nagy ikonja, Tóth Krisztián is.

A mára már felújítottnak számító központi létesítmény elsősorban a KSI SE judokáinak szolgál második (harmadik) otthonaként, azonban évente két-két alkalommal ott rendezik a danvizsga-előkészítő konzultációt, és magát a danvizsgát, továbbá a versenybírói tanfolyam elméleti oktatását is az Istvánmezei úton tartják.

Korábban még többen megfordultak a zuglói klub judótermében: Horváth István Dávid keretedzősködése idején a KSI-ben edzettek a serdülő válogatott tagjai, illetve az elmúlt esztendővel bezárólag, Flóri Miklós csapatának, a Magyar Judo Mesterek Klubjának edzései is a KSI judotermében zajlottak.

Elmondható, hogy a tizenötmillió forintos beruházás jó helyre került 2014-ben, az egyesület tagjai ma már méltó körülmények között készülhetnek a különböző megmérettetéseikre, a regionális versenyektől egészen az olimpiáig.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Horváth György)



Támogatóink

KSI SE

Szakosztályvezető:
Horváth István Dávid

Honlap:
www.ksijudo.hu
www.ksi.hu





Edzőterem címe:
Budapest XIV., Istvánmezei út 3-5.
(a volt Jégszínház első emeletén)