Amiközben a Kecskeméti Judo Club fiataljai jól szerepelnek a korosztályos viadalokon, a klub olimpiai reménysége, Szabó Csaba a sportág őshazájába készül.




Szabó Csaba a japán válogatott egykori edzőjével, Nandzso Micutosival készülhet három héten keresztül, közvetlenül a kecskeméti felnőtt országos bajnokság után.

„Tanítványunk kiharcolta az Európa-bajnoki csapatba kerülést, ezért úgy gondolom, a legjobb helyen készülhet a viadalra. Bár ismerve a japán viszonyokat, nem lesz sétagalopp az edzések látogatása, de Szabó Csaba sohasem húzta ki magát a kemény munka alól – mondta Nagysolymosi Sándor edző.

Szabó Csaba a Magyar Judo Szövetség és Balogh Levente támogatásával utazhat a Nandzso mester által vezetett egyetemi klubba.




A veszprémi ifjúsági országos bajnokság egy érmet és három helyezést hozott a Kecskeméti JC-KESI judósainak. Nagysolymosi Sándor, Nagysolymosi Tibor és Cseh Márk tanítványai közül Balog Veronika (a képen jobbról) bronzérmet szerzett, Cigány Zsombor ötödik, Szabó Lili és Kékesi Levente pedig hetedik helyezést ért el.

„Fiatal, zömében elsőéves csapatunk kitett magáért, de az érmekért folyó csatákban túl nagy volt a helyenként két évnyi korkülönbség. Tíz fős csapatunkból hatan már a második körben búcsúztak a küzdelmektől, a korátlagot tekintve ez volt a reális kép. Ezzel a maggal jövőre komoly érmes reményekkel vághatunk neki az országos bajnokságnak” – vélekedett Nagysolymosi Tibor.




Solton köszöntötte a Kecskeméti JC-KESI judocsapata a tavasz eljövetelét. Az időjárás nem volt tavaszias aznap, de ez senkit sem zavart szereplésében a Tavasz-kupán, mindenki lehetőségéhez mérten a legjobban szerepelt.

A csapatversenyben a harmadik helyen zárt a Kecskemét, a serdülő korosztályban pedig Cigány Lázár kapta a legtechnikásabb judos különdíját.

„A diákoknak fontos állomás volt ez életükben, hiszen a Tavasz-kupa kiváló felkészítő verseny az országos bajnokságra. A serdülők hozták a kötelezőt, négyen aranyat és ketten bronzérmet nyertek. A diákoknál két arany, négy ezüst, három bronz és egy ötödik hely lett a mérleg” – összegezte Nagysolymosi Tibor edző.




Tavasz-kupa, Solt

Aranyérmes: Hrabovszky Richárd (serdülő, 60 kg), Major Ádám (serdülő, 66 kg), Jaksa Ákos (serdülő, 55 kg), Cigány Zsombor (serdülő, 50 kg), Benkovics Bendegúz (diák B, 60 kg), Lovászi Bendegúz (diák B, 60 kg)
Ezüstérmes: Brezina Dániel (diák C, 39 kg), Falusi Péter (diák C, 27 kg), Szabó-Győrfy Zalán (diák C, 33 kg), Székedi Igor (diák C, 42 kg)
Bronzérmes: Feyér Zétény (serdülő, 40 kg), Kriminál Áron (serdülő, +73 kg), Juhász Máté (diák B, 38 kg), Szendrővári Zsombor (diák B, 41 kg), Szelei Mózes (diák C, 42 kg)
Ötödik helyezett: Szabó-Győrfy Csongor (diák C, 42 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Kecskeméti Judo Club)


Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.