Eredményes évet zárt a Kecskeméti Sportiskola Kecskeméti Judo Clubbal közösen működő judoszakosztálya, amely ezt az évet is jól kezdte: tizennyolc sportiskolás versenyzővel vett részt februárban Nagykőrösön az év első regionális versenyén, amelyen tizennégyen az élmezőnyben végeztek – tudtuk meg a fiatalok felkészítéséért felelős Nagysolymosi Tibortól.




Az előnevezések alapján 480 indulót regisztráltak a nemzetközivé bővült nagykőrösi versenyen, de kevesebben tudtak ténylegesen elindulni az influenzajárvány miatt. A Kecskeméti Sportiskola is huszonhat versenyzőt nevezett, de csak tizennyolcan tudtak elindulni, akik közül többen felállhattak a dobogóra, összesen tizennégyen végeztek pontszerző helyen. Közülük a diák C-korosztályban Pusztai Maximilian arany-, Székedi Igor ezüst-, Falusi Péter és Müller Luca bronzérmes, a diák B-korosztályban Lovászi Bendegúz ezüstérmes, a serdülőknél Jaksa Ákos szintén ezüstérmes lett.

Nagysolymosi Tibor ismertette, hogy a judoszakosztályban több mint kétszázötven fiatal jár rendszeresen edzésre a különböző korosztályokban. Legendás édesapja, Nagysolymosi Sándor és az aktívan versenyző Cseh Márk, Marosszéky Gábor és Bodor Antal is tart edzéseket a fiataloknak. Ezenfelül Kerekes Sándorral is szoros az együttműködés.

Aki versenyzővé akar válni, annak heti öt edzésen kell részt venni. A versenyszezon két ciklusra osztódik, szeptembertől decemberig, majd január végétől egészen június közepéig tart. Mivel minden korosztályban indítanak versenyzőket, így a verseny­időszakban szinte minden hétvégére esik egy-egy megmérettetés. A legfiatalabbak számára az országos diákolimpia ad lehetőséget. A középhaladó és a haladó csoportokban versenyzők részére már országos, úgynevezett rangsorversenyeket és regionális versenyeket rendeznek.

Értékelése szerint a dél-magyarországi régió a legerősebb, mert a húsz legjobb hazai egyesület közé hét város egyesülete – Paks, Baja, Szekszárd, Szeged, Nagykőrös, Kecskemét, Szatymaz – ebből a régióból került be. Nagysolymosi Tibor fontosnak nevezte, hogy a Kecskeméti Sportiskola judoszakosztályából kiöregedő judósok, ha versenyezni akarnak tovább, akkor automatikusan a Kecskeméti Judo Club versenyzőivé válnak.

Az utóbbi években, így ebben az évben is az országos felnőtt bajnokságot Kecskemét rendezi, amely egyben a klubban folyó munka elismerése. Ebben az évben a Mercedes-Benz Sportakadémia lesz a helyszín, március 24-én.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Kecskeméti Lapok)



Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.