Ugyan nem jól kezdődött a 2016-os év a Kecskeméti Judo Club-Kecskeméti Sportiskola számára, de aztán belendültek judokák, és a nemzetközki színtéren is bizonyítottak.




Nagysolymosi Sándor, hetedik danos mester összegezte a 2016-os esztendő kecskeméti sikereit:

„Rosszul kezdődött az év, ugyanis a mittersili nemzetközi táborban a magyar bajnok Szabó Csaba combizom-sérülést szenvedett, így ki kellett hagynia a tavaszi versenyidőszakot. Lőrinc Renáta megnyerte a január végi Magyar Kupát, azonban Cseh Márk és Holló László szintén lesérültek.

Februárban megkezdték a versenyzést a serdülők is a diákolimpiával. Kriminál, Lipótzy, Jaksa, Zsadányi és Bodzsár érmekkel mutatkozott be. Lőrinc megnyerte a hazai junior válogatót, Cseh bronz, Holló Dani ötödik lett. Vásárosnaményban Lipótzy Dániel és Cigány Zsombor bronzérmes lett a serdülő diákolimpián. Február 24-én Nagysolymosi Sándor bekerült a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) utánpótlás-nevelő edzői programjába, mint a KJC-KESI szakembere.



Március elején Balog Veronika is bemutatkozott az EBMEX-kupa nemzetközi versenyén, rögtön egy bronzzal. A Belügyminisztérium országos bajnokságán négy érmet szereztek a KJC-sek: Csillag István, Illés Zoltán első, Romsics Ádám és dr. Hajdú László második helyezést ért el. Ugyanebben a hónapban a junior Magyar Kupán Lőrinc Renáta második lett Holló Dániellel egyetemben, Cseh Márk bronzérmet szerzett.

A solti Tavasz-kupán első helyezett lett a csapat. Huszonöt versenyzővel és négy edzővel utaztak a legnagyobb régiós versenyek egyikére, és meg is nyerték azt. Edző: Nagysolymosi Sándor, Kerekes Sándor, Nagysolymosi Tibor, Kiss Endre. Március 15-ét is judóval ünnepelték a kecskemétiek. Nagysolymosi Sándor, a KESI judo szakosztályának vezetőedzőjének meghívására igazi nagyágyú tartott mesterkurzust a fiataloknak a Bóbisban. Avano Jaszuhiro mester feleségével érkezett Kecskemétre, és két napon keresztül oktatta a technikai elemek tanításának módszerét.

Baján a serdülő nemzetközi válogatóversenyen Tóth Roland ezüstöt szerzett, Lipótzy Eszter bronzot, Lipótzy Dani szintén bronzot. A bajai ifjúsági diákolimpián Mucsi Maja ezüst-, Balog Vera bronzérmes lett. A Százhalombattán megrendezett Hungarian Masters Openen két kecskeméti érem született, Sárkány László ezüst-, Orosz Sándor bronzérem tulajdonosa lett.

Debrecenben a Magyar Kupán Major Ádám győzőtt. A junior országos bajnokságon, Piliscsabán Cseh Márk és Lőrinc Renáta szerzett magyar bajnoki címet, míg Szabó Levente bronzzal gazdagodott. A Szentkirályi-kupa, a KESI szokásos rendezvénye 2016-ban is biztos siker volt a rendezőknek. A csapatok közötti összesítésében a második helyet szerezték meg a kecskemétiek, egyéniben harmincöt versenyzőből huszonegy érem született.



Orosházán a meghívásos országos versenyen Jaksa, Kriminál, Major aranyérmes, Cigány Lázár ezüstérmes lett, míg Orenburgban Szabó Csaba az ötödik az Európa-kupán.

A szakosztály rendezvényt tartott a gyermekeknek a Lánchídban: százhatvan aranyérem talált gazdára a judo utánpótlás-küzdelmi edzésén, amely a gyermekek versenyrendszerbe történő beszoktatását szolgálta. Igazi hírverése volt a judo sportnak!

Cegléden a diák A-, B-, C-korcsoport diákolimpiáján Major Ádám arany-, Hrabovszky Richárd, Kriminál Áron ezüstérmes, Jaksa Ákos ötödik helyezett lett.

Celjében, az Európa-kupa U23-as válogatón Szabó Csaba bronzérmet szerzett, és ezzel nagy lépést tett az Európa-bajnokságra utazó csapatba való bekerüléshez. Balog Veronika ezüstérmet szerzett az ifjúsági diákolimpián.

A veterán versenyzők Porecsben szerepeltek az Európa-bajnokságon: Orosz Sándor hetedik, Sárkány László kilencedikkként végzett.

Sikerek az U23-as országos bajnokságon, öt kecskeméti érem: Cseh Márk első hely, Lőrinc Renáta második hely, Szabó Levente második hely, Szabó Csaba harmadik hely, Balog Veronika harmadik hely.

Szegeden, diák nemzetközi versenyen: Major Ádám és Jaksa Ákos első helyezett, Cigány Lázár és Kriminál Áron második helyezett, Bodzsár Béla harmadik helyezett lett. Ugyancsak Szegeden az U16-os mezőnyben: Madár Áron és Balog Veronika a második helyet, Szabó Sára és Mucsi Maja a harmadikat szerezte meg.

Egerben a Tóth Péter-emlékversenyen négy ezüstérem született Cigány Lázár, Cigány Zsombor, Jaksa Ákos és Major Ádám révén. A Terrorelhárítási Központ Gáláján Romsics Ádám, Csillag István és Illés Zoltán lett aranyérmes.

Pakson a nemzetközi serdülő és diák versenyen Cigány Zsombor és Madár Áron bronzérmes, Balog Veronika ezüstérmes lett. Győrszentivánban a serdülő és junior országos bajnokság Jaksa Ákos és Holló László bronzérmes lett, Holló Dániel az ötödik helyen végzett.

Szabó Csaba ötödik lett Belgrádban a felnőtt Európa-kupán, ezzel és az ezt megelőző nemzetközi válogatókon nyújtott teljesítményével bekerült az U23-as Eb-csapatba.

Major Ádám magyar bajnoki címet szerzett Siklóson. Jaksa Ákos ezüstöt, Cigány Lázár bronzot szerzett a diák országos bajnokságon. A serdülő csapatbajnokságon ötödik lett a KJC-KESI csapata.

Szabó Csaba valóra váltotta a kecskeméti álmokat, az U23-as Európa-bajnoki ezüstérme mellé ő lett a legeredményesebb magyar judós az U23-as kategóriában. Polyák Krisztina, Lőrinc Renáta, Fogasy Gergő Európa-bajnoki érmei mellé újabb hírös városi nemzetközi sikernek örülhettünk Izraelben.

A felnőtt országos bajnokságon Lőrinc Renáta ezüstérmes, Balog Veronika ötödik, Cseh Márk és Németh Tamás a hetedik helyen zárt. Ifjúsági ob-n Balog Veronika bronzérmet szerzett.

Felnőtt I. osztályú csapatbajnokság, Zalaegerszeg: ötödik a KJC-KESI csapata. Csak saját nevelésű versenyzőkkel szerepeltünk, ami felértékeli a nemzetközi szintű, külföldi versenyzőkkel felvonuló klubok közötti helytállást. A csb után Szabó Csaba és Cseh Márk Mátraházán kezdte meg a jövő évi felkészülést, Lőrinc Renáta az UTE-ba igazolt, a többiek itthon kezdték meg az alapozást.

Versenyrendezésben a KESI kiválót nyújtott, mind a Szentkirályi-kupa, mind a Zsoldos Zsolt-emlékverseny ötös osztályzatot kapott. A felnőtt I. osztályú országos bajnokság rendezése a 2017-ben is Kecskeméten marad, immáron nyolcadik alkalommal. Előrelépés történt a judo terjesztésében is. Budafokon, Jakabszálláson és a Szent Imre iskolában is megkezdték a sportág oktatását.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Kesport.hu)



Támogatóink

Kecskeméti Judo Club

Elnök, vezetőedző:
Nagysolymosi Sándor

Edzők:
Nagysolymosi Tibor
Cseh Márk
Kelle László
Szabó Zsolt Zoltán

Honlap:
www.kjc.hu

Telefon:
06 (30) 958-0531

Email:
sojkajudo@gmail.com

Edzőterem címe:
Bóbis Gyula Edzőcsarnok
Kecskemét, Csabay Géza körút 1/a.