Csütörtöktől szombatig Malaga ad otthont a 6. IJF veterán világbajnokságnak, amelyre minden eddiginél nagyobb mezőnyt várnak a szervezők. A magyar színeket a tervek szerint tizenkét örökifjú judós képviseli.

Péter Sándor az ötödik IJF-világbajnoki aranyérmét szerezheti meg Malagán


„A Nemzetközi Judo Szövetség információi alapján csaknem ezerhatszáz versenyzőt várnak a világbajnokságra. Az előzetes jelentkezés alapján tizenkét magyar versenyző indul. A Magyar Judomesterek Clubja nem tudott a megszokott csapatával indulni a versenyzők sérülései miatt, sokan pedig anyagi okok miatt nem vesznek részt a vébén, de így is remélem, hogy sikerül az élvonalban maradnunk, és az előző évekhez hasonlóan jó eredményekkel hazatérnünk” – mondta a magyar csapat vezetője, Flóri Miklós.

A színeinkben Illés Anikó (F1, 52 kg), Zatik József (M5, 73 kg), dr. Nagy Hinst István (M7, 100 kg), Zelenyászki András (M8, +100 kg), Péter Sándor (M9, 100 kg), Reiner Cecília (F2, +78 kg), Pósán Edina (F2, 57 kg), Haja János (M4, +100 kg), Klemensits Zoltán (M7, 90 kg), Csihi János (M8, 66 kg), Horváth Tamás (M3, 100 kg) és Göndöcs Attila (M4, 60 kg) lép tatamira Malagán, de a bírók között is lesz magyar képviselő, dr. Fridrich Katalin személyében, akit a nemzetközi szövetség delegált az eseményre.




A mieink az IJF Grand Masters-, újabban veterán világbajnokságok történetében már több tucatnyi medált nyertek el: 2009-ben Sindelfingenben két arany- (Gyáni János és Péter Sándor) és hét bronz-, 2010-ben Budapesten tizenkét arany- (Kunyik Zsolt, Tölgyesi Krisztián, Bíró Tamás, Németh Tibor, Szemler István, Kersics Antal, E. Kovács János, Csihi János, Vass Barnabás, Domonkos Bernadett, Nagy Patrícia, Tamás Ibolya), négy ezüst- és tizenhárom bronz-, 2011-ben Frankfurtban két arany- (Tamás László, Péter Sándor), egy ezüst- és öt bronz-, 2012-ben Miamiban egy arany- (Péter Sándor), három ezüst- és egy bronz-, 2013-ban Abu-dzabiban pedig egy arany- (Péter Sándor), egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Az eddigi magyar mérleg: 18 arany, 9 ezüst, 27 bronz!



Malagán már napok óta a judóról szól minden, az elmúlt hétvégén ugyanitt rendezték meg a formagyakorlatok világbajnokságát, amelyen öt kategóriban (Nage-no kata, Katame-no kata, Ju-no kata, Kime-no kata és Kodokan Goshin Jitsu-no kata) összesen száztizenegy páros mutatta be gyakorlatait, magyar induló nem volt.

A kata-világbajnokság eredményei: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: EJU)