Igazán csak elismeréssel lehet szólni a három évtizede cselgáncsozó Fábián Mihályné Reiner Cecíliáról, aki most már közel a negyven évéhez, veterán kategóriában rémisztgeti ellenfeleit a tatamin. Az egykori válogatott ajkai versenyző aktív pályafutása idején sorra szállította a dobogós helyezéseket országos és nemzetközi versenyeken.




Reiner Cecília (középen) az Európa-bajnoki dobogó tetején


A minap Prágában rendezték a cselgáncsozók veterán Európa-bajnokságát, amelyen harmincöt ország hétszázötvenhat sportolója versenyzett. Színvonalas körülmények között nagyon erős mezőny lépett tatamira. Többen aktív korúkban világ- és Európa-bajnokságokon dobogós helyezéseket értek el, és napjaink veterán európai élmezőnyét képviselik.

Ebben a mezőnyben megyénket és Ajka városát a +78 kilogrammosok súlycsoportjában Fábián Mihályné Reiner Cecília képviselte. Most is, mint aktív versenyző korára jellemző gyönyörű térdelő válldobással szerzett ippongyőzelmeivel „semmisítette” meg ellenfeleit, s a kontinensviadalon aranyérmet szerzett. A külső szemlélő megdöbbent attól a küzdelemtől, amelyben Cilike percről percre győzte le fáradságát és ellenfeleit. S kezdte újra meg újra. Egészen a megérdemelten kiharcolt aranyéremig.

Fazakas Tamás tanítványa is már a cselgáncs nagy ajkai „öregjei” közé tartozik. Példamutató munkája a fiatalokat is lelkesíti, mindenki szereti és követi a munkában. Igazán jó példát mutat tanítványainak, és az egészséges életmódot választó valamennyi sportkedvelőnek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: InfoAjka
Tollár Sándor írása
Fotó: EJU)