Aranyérmet szerzett a prágai veterán Európa-bajnokságon Fábián Mihályné Reiner Cecília, a pápai Bakony Judo Klub és az ajkai Fazakas Tamás Diák Judo Club közös versenyzője. A csehországi rangos megmérettetésen harmincöt ország 756 judósa lépett tatamira. Veszprém megyét egyedül Reiner Cecília képviselte, aki a +78 kilogrammosok mezőnyében mindenkit maga mögé utasított.




Fábián Mihályné Reiner Cecília (középen) a prágai veterán Európa-bajnokságon.
A pápai-ajkai judós kiváló teljesítménnyel lett aranyérmes


„Cili kiváló teljesítménnyel diadalmaskodott, mindhárom ellenfelét ipponnal győzte le. Teljes mértékben elégedettek vagyunk vele. Egyúttal nagy bizakodással nézünk a jövő elé, ugyanis Európa-bajnok versenyzőnk tehetsége és képességei alapján számos hasonlóan fényes sikert érhet még el a pályafutás során” – nyilatkozta a Naplónak Mezei Csaba, a Bakony Judo Klub rutinos, harmadik danos mestere.

Amint mondta, Reiner Cecília Ajkán, Fazakas Tamás tanítványaként ismerkedett meg a judóval 1985-ben, majd csaknem húsz év kihagyás után – a londoni olimpia hatására – 2012-ben újrakezdte a sportágat. Egy évvel később az Országos Dankollégium előtt sikeres danvizsgát tett. A danvizsgára való felkészülés miatt rengeteget edzett a Bakony Judo Klubnál.

„A pápai és az ajkai judoklub vezetői hosszú évek óta jó barátságot ápolnak egymással, így nem is lehetett más megoldás, minthogy kettős igazolással képviselje a két klubot” – fogalmazott Mezei Csaba. Egyébként a csehországi veterán Európa-bajnokságon Magyarország az előkelő hatodik helyen végezett a résztvevő nemzetek közötti éremtáblázaton.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Napló
Polgár Tibor írása
Fotó: EJU, Kostadin Andonov)