Csehország fővárosa harmadik alkalommal látja vendégül a veterán – korábban masters – Európa-bajnokság mezőnyét. Az idén harmincnégy ország hétszázhetven judósa adta le a nevezését a rangos viadalra, köztük lesz harmincegy magyar induló is.



Prága először 2006-ban, majd 2008-ban rendezett kontinensbajnokságot az örökifjú judósoknak, akik nagyon szívesen látogatnak a gyönyörű városba.

„Örülünk, hogy ismét házigazdái lehetünk ennek a rangos eseménynek – mondta a cseh szövetség elnöke, Jiri Dolejs. – Egy ilyen veterán verseny egészen különleges hangulatú, a régi barátok újra találkoznak, s új barátságok születnek. Abban is biztos vagyok, hogy az idei Európa-bajnokságon is nagyon színvonalas, szép meccseknek lehetünk tanúi, már nagyon várom!”



„Azt tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb létszámban vesznek részt a judósok a veterán versenyeken. Ez persze nemcsak azt mutatja, hogy egyre népszerűbb ez a verseny a korosztályos sportolók között, hanem azt is jelzi, hogy aki idősebb korban is gyakorolja a judót, az jobb egészségnek, erőállapotnak örvend, mint kortársai, vagyis a sportág szerepe az egészség megőrzésében, az idősebb kori aktivitás fenntartásában óriási jelentőségű” – összegzett Szergej Szolovejcsik, az Európai Judo Szövetség első embere.

Az Európa-bajnokság csütörtökön rajtol és vasárnapig tart, a zárónapon kerül sor a csapatversenyekre.


A magyar válogatott

Férfiak: Büki Péter, Zelenyánszky András, Csihi János, Csillag Zsolt, Győri István, Halmi János, Horváth Tamás, Kersics Antal, Kovács Lajos Andor, Kunyik Zsolt, Nagy Aladár, Nagy-Hinst István, Novota Richárd, Novota Zsolt, Oláh Szilárd, Papp Viktor, Péter Sándor, Pósán Balázs, Szabó Ferenc, Szaszkó Ákos, Szepesi Dávid, Zachar Attila, Zatik József
Nők: Csete Margit Katalin, Illés Anikó, Karafiáth Bea, Nagy Erzsébet Noémi, Pósán Edina, Radócziné Nagy Olga, Reiner Cecília, Szabó Szilvia


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Forrás: EJU)