A százhalombattai Városi Szabadidő Központban rendezték meg a 16. nyílt magyar masters judo bajnokságot március 29-én, majd 30-án ugyanitt tartották a 4. nyílt magyar kata bajnokságot is. A szombati versenynapon Sinka László alpolgármester számos nyelven köszöntötte a tizennyolc országból érkezett kétszázharminchét résztvevőt.


A Halom TV beszámolója 11:05-től látható


A népes mezőnynek köszönhetően minden korcsoportban és súlykategóriában zajlottak összecsapások a harminc éven felüliek nemzetközi bajnokságán. Szél Pál, az önkormányzat többek között sportügyekért is felelős bizottságának elnöke ezúttal is megvédte bajnoki címét az M6-os kategória 100 kilogrammos súlycsoportjában – tájékoztatott Flóri Miklós, a Magyar Judomesterek Clubjának elnöke.




A Magyar Judomesterek Club SE rendezvénye negyedik éve tér vissza Százhalombattára, ahol évről évre egyre többen lépnek tatamira, köszönhetően a magas színvonalnak, amit a város segítő hozzáállásával tudnak megvalósítani a szervezők.




Vasárnap, a nyílt kata bajnokságon nemzetközi bírák előtt formagyakorlatokban mérte össze tudását öt ország huszonegy versenyzőpárosa. A részvétel ezen a területen is növekvő tendenciát mutat az előző évekhez képest.

A kétnapos versenyről senki sem távozott üres kézzel. Kupákkal, érmekkel, oklevelekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak. A jól sikerült rendezvény garancia arra, hogy jövőre talán még többen jönnek, hogy Százhalombattán mérjék össze erejüket, tudásukat.

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Hírtükör
Halom TV)