A Pécsi VSK judoszakosztályának masters csapata három versenyzőjével képviselte magát a március 29-én Százhalombattán megrendezett 16. masters nyílt magyar bajnokságon. Erre a rangos eseményre rekord számú versenyző adta le nevezését, tizennyolc ország kétszázharminchét versenyzője lépett tatamira a bajnoki címekért.



A férfiaknál nyolc korcsoportban folytak a küzdelmek. Tövisi Sándor az M8-as kategória 73 kilogrammos súlycsoportjában, Papp Viktor (M6, 81 kg) és Kersics Antal (M5, +100 kg), a szakosztály vezetőedzője lépett tatamira. A verseny során a hazai judósokon kívül cseh, román és szerb ellenfelekkel szálltak harcba a győzelemért, és jutottak el mindhárman a dobogóig.

Kersics Antal két hazai és egy cseh versenyző legyőzése után állhatott fel a dobogó legfelső fokára, így megszerezte a masters magyar bajnoki címet. Papp Viktor – aki egyébként a táncsport elismert edzője – először szerb ellenfelét ipponnal győzte le, majd vereséget szenvedett egy hazai judóstól. Végül a bronzmeccsen ismét győzni tudott, így a dobogó harmadik fokára állhatott. A birkózó és judós múlttal rendelkező Tövisi Sándor kategóriájában a körmérkőzések után állhatott a dobogó harmadik fokára.

A három versenyző számára a következő állomás Prágában lesz, június 26. és 29. között a cseh fővárosban rendezik az Európa-bajnokságot. Természetesen a tisztes helytállás mellett elsősorban az éremszerzés a cél, valamint példát mutatni a jövő judokáinak, a több száz PVSK-s fiatalnak.

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Pécsi Napilap)