Tizenkét ország nyolcvanegy csapata lépett tatamira Győrben, a veterán nyílt magyar judobajnokságon, a Hungarian Masters Openen. A székelyföldiek éremkollekciójába minden medálból került. A Székely Sport beszámolója.




Jubileumi viadalra került sor az elmúlt hét végén a győri Olimpiai Sportparkban: huszonötödik alkalommal rendezték meg a veteránok legrangosabb magyarországi judotornáját. A Hungarian Masters Openre tizenkét országból érkeztek versenyzők, az anyaországiakon kívül Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Csehország, Franciaország, Németország, Lengyelország, Románia, Szerbia és Szlovákia is képviseltette magát.




Az éremtáblázat első helyét a cseh mesterek csapata (6 arany, 4 ezüst, 4 bronz) szerezte meg a Pécsi VSK (4, 0, 2), a romániai AS Master Judo Club Tora (4, 0, 1), a rendező Magyar Judomesterek Clubja (3, 8, 3), a Rába ETO (3, 2, 3) és az Atomerőmű SE (3, 0, 0) előtt. Harmincegy klub tudott aranyérmet szerezni, és hatvanhat egyesületnek jutott legalább egy bronz.




A székelyföldi judósok közül Sinka Szabolcs és Szőcs László arany-, Kolumbán Sándor és Pánczél Hunor ezüst-, Katona Szabolcs és Szente Loránd bronzérmet nyert, Kolumbán Szabolcs, Domokos Attila és Orbán Ferenc pedig a hetedik helyen végzett.

A székelyföldi veterán judósok az Európa-bajnokságra (Szarajevó, Bosznia-Hercegovina, június 6–9.) készülnek, amelyen a tervek szerint Sinka Szabolcs, Szőcs László, Pánczél Hunor és Sergiu Lascu vesz majd részt közülük.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Székely Sport
Dobos László írása
Fotó: Bor Veronika)