Flóri Miklós, a Nemzetköi Judo Szövetség (IJF) veterán bizottságának képviselője juttatta el a Judoinfo szerkesztőségébe a közelgő veterán világbajnoksággal kapcsolatos felhívását, valamint az esemény magyarra fordított kiírását.




Flóri Miklós (balról) a legutóbbi veterán világbajnokságon, 2019-ben


„A kedvezőtlen vírushelyzet ellenére a nemzetközi szövetség októberben megrendezi Lisszabonban a veterán világbajnokságot, a versenykiírás szerint az élsporthoz hasonló körülmények között, úgynevezett buborékban lesz erre lehetőség – mondta Flóri Miklós, az IJF supervisora. – Javasoltam ez ügyben némi enyhítést, de nem kaptam erre érdemi választ. A költségek magasabbak, mint a korábbi rendezvényeken, arról sincs információnk, hogy a buborékos rendszerben mi történik a kísérőkkel. Sok éves tapasztalatom alapján, szerintem lényegesen kevesebb induló fogja vállalni a procedúrát.”

A nevezések már elkezdődtek, s az IJF honlapja szerint szeptember közepéig harminc ország több mint kétszázötven judósának vált hivatalossá a jelentkezése. Október 21. és 24. között Lisszabonban hatvan férfi és tíz női kategóriában kerül majd sor a küzdelmekre.

„Javaslom a versenykiírás magyar fordításának áttanulmányozását, mielőtt döntést hoztok! A jó hír az, hogy kevesebb induló esetén, nagyobb eséllyel lehet eredményt elérni. A fentiek ismeretében, aki mégis indulni szándékozik, és részt vett a magyar bajnokságon, az a Magyar Judo Szövetségen keresztül nevezhet a világbajnokságra” – fűzte hozzá Flóri Miklós.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
)