Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Oktatási és Művelődési és Sport Osztálya szervezésében került sor a város jó tanuló jó sportolóinak és a város legjobb edzőinek tiszteletére rendezett díjátadási ünnepségére, ahol Tarr Mihály judóedző „Ózd Város Legjobb Edzője 2011” címet kapta.
 


“Misi bácsi 2000-ben került térségünkbe, hamar beilleszkedett, és sportos berkekben is egyre többen megismerték, elismerték munkáját – számolt be a Judoinfo olvasóinak Kozup Sándor (2. kiu) az ÓVSE judószakosztályának nevében.

– A miskolci judósok is szeretettel fogadták és sok segítséget adtak, hogy el tudja indítani a judóra nevelést. Ózdon eddig ez a sport ismeretlen volt, ő volt az, aki meghonosította a judót.

2004 óta végzi a judo oktatását Ózd városában. Tanítványai közül többen már barna övvel rendelkeznek, egy tanítványa jelenleg az első danvizsgára készül. 2009-ben a Magyar Judószövetség a „Magyar judoért” bronzfokozatával tüntette ki.



2010 februárjától gyógypedagógus bevonásával az ózdi gyógypedagógiai intézményben is elkezdte szakköri formában a judo oktatását, tanulásban akadályozott tanulókkal. Ez jelenleg is folyik. Az egyik tanítványa a 2011 nyarán megrendezett Speciális Világjátékon Athénben ötödik helyezést ért el.



Jelenleg az Ózd Városi Sportegyesület Sport-Suli programjának köszönhetően – amelyet a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0260 számú pályázat finanszíroz – a judo sportág Ózdon két általános iskolában, míg Putnok városban a rendvédelmi gimnáziumban tanórán kívüli foglalkozásként érhető el a tanulók számára.

A hetvenegyedik évében járó edző fáradhatatlan, a mai napig lerakja a szőnyeget, ezzel megteremti a gyerekeknek azt a feltételt, hogy sportolni, judózni tudjanak. Majd edzések után, némi segítséggel a tornaterem egyik sarkába összerakja és műbőrhuzattal letakarja a szőnyegeket, így óvja azokat. Kincsként őrizve, amit csak egy judós sportoló érthet meg.



Nagyon sok ilyen elhivatott, sportrajongó edzőre lenne szükség! Fanatizmusa nem ismer határt. A judóért mindenre képes. Kívánunk edzőnknek még sok-sok örömteli évet, adja Isten, hogy még sokáig gyarapítsa a judósok táborát!”
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: ÓVSE)