Huszonhatodik alkalommal köszöntötték és díjazták az év legjobb somogyi sportolóit a somogyi megyeszékhelyen. A különböző kategóriák és különdíjak nyertesei, valamint helyezettjei a múlt héten pénteken este a Somogy Legjobb Sportolói 2011 Gálaesten vehették át elismerésüket.

Az elmúlt év decemberében a kiírók felhívással fordultak a megyei sportszövetségekhez, a Fogyatékkal Élők Somogy Megyei Sportszövetségéhez, valamint a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Sport Irodájához, hogy tegyenek javaslatot Somogy Megye Legjobb Felnőtt és Utánpótlás Sportolói és Csapatai, valamint a speciális fejlesztésben részt vevők kitüntető címei odaítélésére.


A beérkezett javaslatokat a Somogy Megyei Közgyűlés alelnökéből, a Somogy Megyei Sportszövetség elnökségének tagjaiból, a Somogyi Hírlap, a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Sport Irodájának képviselőjéből, valamint külső szakértőkből álló bizottság bírálta el. A négy egyéni és két csapat kategóriában kiélezett küzdelemben dőltek el a helyezések.

Az „Év sportolója” választás komoly hagyományokra tekint vissza. A mai forma alapjai a ’80-as évek közepén alakultak ki, az idei választás huszonhatodik a sorban. 1990-től a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és a Somogyi Hírlap főszerkesztője a kiírója a címeknek, díjaknak.

Évekig a Megyei Sportbálon történt a díjak átadása, most nyolcadszor Gálaest, gálavacsora keretében. Az előző évek sikere, pozitív visszhangja alapján döntöttek a szervezők e lebonyolítási forma megtartása mellett. Több éves szünet után ma ismét itt köszönthették a megye legjobb diáksportolóit és felkészítőiket is. Az elmúlt években a Somogy Megyei Diáksport Szövetség önálló ünnepség keretén belül jutalmazta meg az arra érdemeseket, most viszont újra együtt tartották a díjátadást.

A megyei sportszövetség két éve alapított különdíjakat három kategóriában. Ennek megfelelően elismerést vehetett át az elmúlt év somogyi sportvezetője, mecénása, illetve ismét odaítélték az életműdíjat is.

A díjazottak között volt Tóth Patrícia, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola judósa (edzők: Böröcz Zsolt, Kéki Márton), Boros Bence, a Nagyatádi Judo Club judósa (edző: Harcos Zoltán).
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Somogyi Hírlap,
Kun Zoltán írása)