A Szegedi Judo SE a legutóbbi időszak országos bajnokságai után három érmes sportolóval büszkélkedhet. Tóth Botond nyakába aranyérmet akasztottak, Fekete Károly ezüst-, Bíró Dominik pedig magyar bajnoki bronzérmes lett.



A sikercsapat: Tóth Botond (fehérben), Fekete Károly (kékben küzd),
Neu László edző, mellette pedig Bíró Dominik


A diák C-korcsoportos magyar bajnokságon, Baján a 42 kilogrammban Tóth Botondnak négy mérkőzése volt. Az első fordulóban KSI-s ellenfelét bírói döntéssel győzte le, aztán egy UTE-judóst ipponnal. A döntőbe jutásért a súlycsoport legerősebb versenyzőjét, a veszprémi judokát magabiztosan, jukót és vazarit érő dobással múlta felül. A döntőben aztán egy gyors ippon kellett a magyar bajnoki címhez.

Ugyanitt, csak a verseny legnépesebb súlycsoportjában (huszonöt judós indult), a 30 kilogrammban Fekete Károly négy győzelemmel menetelt a döntőig, ahol azonban egri ellenfelének kedvezett a szerencse, és egy felemás bírói döntés miatt a szegedinek maradt a második helyezés. Eredményeik alapján mindketten tagjai lettek a régiós válogatottnak, és a dél-magyarországi régió megnyerte a csapatversenyt, míg Tóth Botond további három győzelemmel segítette a csapatot.

A győrszentiváni diák B-korcsoportos magyar bajnokságon Bíró Dominik – aki tavaly megnyerte a diákolimpiát és a Magyar Köztársaság-kupát – a harmadik helyet úgy szerezte meg, hogy három siker után az elődöntőben egy rossz kontratechnikával kikapott, majd a bronzmeccsen ipponnal verte ellenfelét.

A Szegedi Judo SE judósai már elkezdték az idei versenyidényt. A Budapesten, a Honvéd csarnokában rendezett országos rangsorversenyen a Tisza-parti fiatalok remekül helytálltak, főleg mert még mindhárman az ifjúsági korosztályhoz tartoznak. Nagy Kitti elsősége a +78 kilogrammban különösen figyelemreméltó.

Országos felnőtt rangsorverseny, Budapest
Férfiak. 66 kg:
…5. Kormányos Erik. 90 kg: …3. Ohát Zalán. +78 kg: 1. Nagy Kitti

A klub toborzót hirdet, jelentkezni hétfőtől péntekig 16.30-tól 20 óráig az SZTE szegedi Hattyas sori sportközpontjában lehet Polyák Péternél és Neu Lászlónál.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Délmagyarország
Fotó: Frank Yvette)