Február 28-án az UTE csarnokában rendezték meg az idei Magyar Köztársaság-kupát. A Kecskeméti JC-KESI két juniorja döntőbe került a felnőtt mezőnyben: Polyák Krisztina a 63 kilogrammos női, míg Szabó Csaba a 60 kilogrammos férfi mezőnyben szerzett ezüst medáliát.


A 66 kilogrammban Horváth Levente az ötödik, 73 kilóban Csillag István a hetedik, 81 kilogrammban pedig Polyák Ferenc ugyancsak a hetedik helyen végzett. A csapattal Nagysolymosi Tibor, a KJC szőnyegedzője utazott Budapestre.
 


Szombaton az UTE csarnokában került sor az ifjúsági korosztály Magyar Köztársaság-kupájára is. A KJC-KESI négy judósa lépett tatamira a rangos viadalon, amely a mezőny erősségét tekintve akár országos bajnokság is lehetett volna. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a kecskeméti sportolók ezen a versenyen mutatott teljesítménye mérvadó lehet az egész évre.

A nap “hőse” a 66 kilogrammos Cseh Márk volt, aki egy évvel ezelőtt tért vissza, másfél éves kényszerpihenő után. A tehetség, szorgalommal párosulva, a megfelelő szakmai irányítás mellett meghozta az eredményt. Már tavaly év elején, az első országos versenyén dobogós lett, majd nem is adta alább az aranyéremnél.

Annak ellenére, hogy elsőéves ifiként állt fel a szőnyegre, az előzmények alapján egy bronzérmet, esetleg egy pontszerző helyet reálisnak tartottunk. Márk azonban minden küzdelmét, alázattal, kiváló önuralommal, technikásan, idő előtt ipponnal fejezett be, köztük a döntőt is, így felállhatott a dobogó legfelső fokára.
 


Az 55 kilogrammban Szabó Levente látványos csípődobással nyerte azonnal az első küzdelmét. A második ellenfelével már elhúzódott a küzdelem, és végül vigaszágra kényszerült, ahol azonban nem tudták megállítani, és megszerezte a bronzérmet.

Kellemes meglepetést okozott a 60 kilogrammban Lukács Máté. Az első, gyönyörű hátsógáncsból indított ipponja után a második mérkőzését ugyan elveszítette, de a vigaszágon folytatta a változatos versenyzést. Fölényének sajnos egy váratlan sérülés végett vetett, így a pontszerző hetedik helyen zárt – számolt be a csapat kísérője, Kiss Endre edző.
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: kjc.hu)