Szlovákiai kilencedik helyezése után rangos versenyen tudott győzni a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a Csíkszeredai VSK csapatánál dupla igazolással rendelkező, céhes városi Simon Tege, aki első lett az 50 kilogrammos súlycsoportban az ifjúsági korosztály számára kiírt Európa-kupa csehországi állomásán. A Háromszék beszámolója.




Simon Tege a román delegáció egyetlen érmét szerezte, ezzel pedig Románia a hatodik helyen zárt az éremtáblázaton.

Az elmúlt hét végén az ifjúsági korosztály számára kiírt újabb Európa-kupát tartottak, amelyre a földkerekség négy kontinens harminckét országának összesen ötszáznyolcvanhárom judósa sereglett össze a csehországi Teplicén. A roppant népes és erős mezőnyben ott volt a kézivásárhelyi Nagy Mózes SK judokája, Simon Tege is, aki a szlovákiak kilencedik helyezése után ismét nemzetközi porondon csillogtathatta meg tudását.

Simon Tege a német Maxim Pudov elleni diadallal kezdte az újabb európai kalandját, majd a nyolcaddöntőben a portugál Francisco Pintóval küzdött meg és győzött. A következő körben a grúz Nikolozi Givisvilivel találkozott sportolónk, aki újabb fantasztikus teljesítménnyel utasította maga mögé ellenfelét.

Az elődöntőben az izraeli Michael Eldan ellen lépett tatamira Tege, és kiváló versenyzéssel verekedte be magát az 50 kilogrammos súlycsoport fináléjába. Itt az ukrán Nikita Batalinnal csapott össze felső-háromszéki sportoló, aki ismét remekül harcolt, és aranyéremmel a nyakában tért haza Csehországból.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Háromszék)