Több mint ezer sportoló versenyzett két napon át az újszegedi sportcsarnokban, a különböző korosztályokban a szegedi és a szatymazi önkormányzat, valamint az Első Beton által támogatott eseményt a Szatymazi SE judoszakosztálya szervezte és bonyolította.




A százhúsz hazai klubot értékelő, a hazai judoszövetség által közzétett éves, eredmények, korosztályok és nemek alapján összeállított rangsorban a szatymazi klub a huszadik helyen szerepel.

Szombaton tíz órától az ifjúsági magyar bajnokság, egyben Krajkó Gyula-emlékverseny, valamint az Első Beton felnőtt és junior Magyar Kupa nyílt verseny összecspásai zajlottak. Az első napra tizennégy ország (a hazaiak mellett Zambia, Madagaszkár, Marokkó, Guinea, Kuba, Kolumbia, Észak-Korea, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Moldova és Szlovákia) küldött sportolót.



Vasárnap regionális nyílt nemzetközi esemény zajlott, Első Beton Judo-kupa néven, amelyen a diák A- és B-, valamint serdülő korcsoportos gyerekek indultak.

„Minden esztendőben kétszer remek viadalokat rendezhetünk, ezért köszönet jár a szegedi és a szatymazi önkormányzatnak, valamint az Első Beton Kft-nek. Mindegyikük évek óta a judo mellett áll, és ezért csak elismerés jár” – mondta a rendező klub elnöke, Szabó Csaba.




Természetesen a Szatymazi SE judósai is részt vettek a hétvégi eseményen, az ifjúsági országos bajnokságon Rafael Ábrahám (66 kg) bronzérmet szerzett, az Első Beton felnőtt és junior Magyar Kupán Tompa Péter (100 kg) ezüstérmet nyert, Rafael Ábrahám (66 kg), Zádori Bálint (90 kg) és Tompa Márton (+100 kg) az ötödik, Kónya Ádám (60 kg) és Csabai Zsombor (73 kg) pedig a hetedik helyen végzett.

A vasárnapi Első Beton-kupán bronzérmet szerzett Csóti-Gálfi Attila (32 kg), Nagy Csongor (45 kg) és Márta Marcell (+66 kg), Cseh Botond (40 kg) az ötödik, Jánoska Kristóf (45 kg) pedig a hetedik helyet szerezte meg.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Szatymaz
)