Az elmúlt hétvégén a győri Audi Arénában zajlott az idei legrangosabb hazai judotorna, az olimpiai kvalifikációs European Open, amelyen ötven magyar versenyző vett részt, köztük a Pécsi VSK fiatal judósa.




Az első győri olimpiai kvalifikációs judoversenyre harmincöt ország csaknem négyszáz sportolóját nevezték. Népes csapattal érkeztek a franciák (49 fő), a németek (38), az ukránok (36), az osztrákok (28), a spanyolok (28), és a lengyelek (20), de a legtöbben a magyarok voltak, harmincnégyen a férfiaknál – köztük Kenderesi Péter, a PVSK judósa – és tizenhatan a nőknél. Kenderesi Péter a 100 kilogrammban junior-korcsoportos versenyzőként mutatkozott be a felnőtt European Openen.

„Péternél a cél, és egyben az elvárás is a tisztes helytállás volt – mondta Kersics Antal szakmai vezető a fiatal judoka szerepléséről. – A tizenhat közé jutásért vereséget szenvedett ukrán ellenfelétől, így helyezés nélkül zárta a napot. Péter motivált volt és egy ki-ki viadalon veszített. Korosztályában van lehetősége az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon való indulás kivívására is.”

A párizsi olimpiára fókuszáló legjobbjaink a sűrű program miatt kihagyták a győri tornát, de a következő olimpiai esélyesek egytől egyig tatamira léptek a Rába parti városban.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK
Fotó: MJSZ, Bor Veronika)