Az egykori pécsi bőrgyár egyik épületében, a Virradat SE judósai vittek életet. Versenyekre folyamatosan járnak, a hétvégén Szegeden lesz fellépésük. A Pécsi Stop munkatársa a vezetőedzővel, Romváry Attilával arról is beszélgetett, hogy az egyesület nemcsak judóval foglakozik, önvédelmi tréningeket is tart.




– Az egyesület teljes neve VIirradat Honvédelmei Közhasznú Sportegyesület. A szavak sok mindent takarhatnak. Mi a fő profilotok? Judo, önvédelem, honvédelem vagy valami más is szerepel benne?
– Én kimondottan a judóval foglalkozok, de az egyesületben van ökölvívó és kick-boksz szakosztály is. Az egyesületünk elnöke, Szalma Gábor nagy hangsúlyt fektet a honvédelmi nevelésre, A pécsváradi Rendészeti Szakiskolával is van kapcsolatunk, évek óta oktatok önvédelmet az iskolában és Szalma Gábor cége oktatással is foglalkozik az iskolával együttműködve.

– Emlékezetem szerint a PVSK-tól történt szétválás után csak judóval foglakoztatok. Mi indokolta a bővítést?
– 2010-ben váltunk szét a PVSK-val, akkor alakult meg a Pécsi Küzdősport Egyesület. 2020 ban alakultunk meg a Virradat SE, a PKSE jogutódjaként. Itt jegyezném meg Szalma Gábor nevét ismét, aki minden tőle telhetőt megtesz az egyesületért.

– Ismereteim szerint sok fiatal, de idősebbek is járnak az edzésekre. Az érmeket, kupákat melyik korosztályok szállítják a siklósi úti edzőterembe?
– Egészen óvodás kortól foglalkozunk gyerekekkel. Nagy segítség, hogy tavaly október óta doktor Morvay-Sey Kata tartja az ovis judót. Katának gyerekkora óta voltam az edzője. Sok Tehetséges sportoló jár minden korosztályban hozzánk. Véleményem szerint a legfontosabb dolog, hogy minél több gyerek sportoljon. Az egyesület Pécsett, a Siklósi utca huszonkettes szám alatt, a volt bőrgyárban tartja az edzéseket.

– Tudjuk, hogy folyamatosan versenyekre készültök, mikor és hol lesz a legközelebbi? 2024 legrangosabb versenye hol, mikor lesz?
– A legközelebbi versenyünk február tizenhetedikén lesz Szegeden, ahol megmérettetnek az ifi korosztály sportolói, nekik magyar bajnokságuk lesz. Versenyzőink többségben első éves ifik, tisztes helytállást remélek tőlük. Aztán lesz a felnőtt Magyar Kupa is, Kárpáti Gábor az év első felnőtt versenyén ezüstérmet szerzett, remélem, a folytatás is hasonló vagy még jobb lesz. Utána minden korosztályban kezdődnek a versenyek.

A Virradat SE judósai várnak minden érdeklődőt, négy éves kortól, érdeklődni a helyszínen (Pécs, Siklósi u. 22.) vagy a 06 (30) 261-9262-es telefonszámon lehet.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Pécsi Stop
Szabó Ferenc írása)