A Megyeri út volt három héten át a judós ország közepe: a Horváth István Judocsarnokban rendezték meg az év első három judoversenyét Magyarországon. A házigazda újpestiek mindhárom tornán remekül szerepeltek, az UTE judósai sok-sok érmet gyűjtöttek.




Január utolsó hétvégéjén rendezték meg a felnőtt és junior országos rangsorversenyt, amelyet egy ezüst- és két bronzérem mellett egy ötödik és egy hetedik helyezéssel zárt a csapat: Dani Dorottya (+78 kg) a dobogó második, Ötvös Patrik (81 kg) és Sztankó Dániel (90 kg) a harmadik fokára állhatott, Vágó Levente (81 kg) az ötödik, Hegedüs Bendegúz (81 kg) pedig a hetedik helyen végzett.




Február első szombatján az ifjúságiak országos rangsorversenye következett, az UTE csapata egy-egy arany-, ezüst- és bronzéremmel az éremtáblázat ötödik helyét szerezte meg: Vas Mira (57 kg) arany-, Stefanek Hunor (55 kg) ezüst-, Galó Bence (60 kg) bronzérmes lett, Pinke Bence (60 kg) az ötödik, Molnár Zsombor (60 kg) pedig a hetedik helyig jutott.




A kisebbek számára is elkezdődött a 2024-es judoszezon, a Budapesti Regionális Judo Szövetség serdülő és diák nyílt regionális versenyét is a Megyeri úton rendezték meg. Csaknem kétszáz kis judoka gyűlt össze, közöttük az összesített éremtáblázaton hatodik helyezést értek el az UTE fiataljai.


Aranyérmes:
Szégner Bertalan (diák A, 38 kg), Pinke Dorina (diák A, 35 kg) , Megyes Tara Fortuna (diák C, 36 kg), Dimitrov-Nagy Laura (diák C, 40 kg)
Ezüstérmes: Jókai Simon (serdülő, 60 kg), Takács Áron (serdülő, 66 kg), Kalmár Richárd (diák C, 27 kg), Slikker Nimród (diák C, 36 kg)
Bronzérmes: Krokavesz András (serdülő, 66 kg), Szégner Bertalan (serdülő, 40 kg), Kas Vince (diák A, 41 kg), Ürmös Patrik (diák C, 39 kg)
Ötödik helyezett: Simon Arnold (diák C, 30 kg)
Hetedik helyezett: Mlinárik Olivér (serdülő, 55 kg)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Gombkötő Roland
Forrás: UTE)