A Pécsi VSK judósai az elmúlt napokban kétszer is Budapesten, a Horváth István Judocsarnokban jártak.



Először az év első felnőttversenyén vettek részt az UTE csarnokában. A pécsiek fiatal csapata ifjúsági és junior korosztályosként a felnőtt és junior országos rangsorversenyen három bronzérem mellett, egy ötödik helyezést is szerzett. A dobogó harmadik fokára állhatott Kenderesi Péter (100 kg), Horváth Dorina Anna (78 kg) és Máj Veronika (57 kg), Takács Sára (63 kg) ötödik lett, Kosztor-Nemes Marcell pedig a tizenhat közé jutásért vereséget szenvedett, így kiesett a további küzdelmekből.



Február első hétvégéjén, Budapesten az ifjúsági országos rangsorversenyen ötvennégy klub kétszáztizenegy judósa lépett tatamira a Horváth István Judocsarnokban, köztük volt a PVSK judoszakosztályának hat versenyzője is. Máj Veronika (57 kg) és Takács Sára (63 kg) bronzéremmel térhetett haza, Pergel Tamás (60 kg) a hetedik helyen végzett.

A viadalt és az eredményeket Kersics Antal szakmai vezető értékelte: „A versenyen nyújtott teljesítménnyel az adott felkészülési időszakban elégedettek vagyunk. Minden esetben a cél a korosztályos országos bajnokságokon való eredményes szereplés, és ezzel a nemzetközi versenyekre való kvalifikálás. A verseny utáni edzésen átbeszéljük, elemezzük a teljesítményeket, ami iránymutatást ad a további felkészüléshez. Bár Takács Ábel és Torma Zalán a nyolcvanegy kilogrammban, és Csapó-Jakabos Minka a hatvanhárom kilogrammban helyzetlenül zárta a versenyt, az év során még bőven lesz lehetősége bizonyítani.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: PVSK
)