Szombaton rendezték meg az év első országos judoversenyét Budapesten, a felnőttek és juniorok rangsorversenyén harmincnyolc egyesület százhat judósa lépett tatamira. A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesülettől három versenyző indult nagy esélyekkel.




Szentandrászki Gréta (balról), Artem Horban, Gyáni János és Sóczó Rebeka


A női 70 kilogrammban Sóczó Rebeka kirobbanó formát mutatott a verseny során, esélyt sem hagyva ellenfeleinek. Rebeka gyorsan hajtott végre ippon értékű technikákat ellenfelein, mérkőzései során összesítve alig fél percet töltött a küzdőfelületen. Gyáni János tanítványa korábbi riválisát is legyőzve lett a súlycsoport legjobbja és felállhatott a dobogó legfelső fokára.

A női 63 kilogrammban az egyesület junior válogatottja, Szentandrászki Gréta képviselte a Békés Megyei Kano Judo SE-t. Első két mérkőzésén magabiztosan irányított, egy percen belül hajtott végre ippon értékű technikákat ellenfelein, ezzel kvalifikálta magát az elődöntőbe. A döntőbe jutásért folytatott küzdelem kiegyenlítetten zajlott két-két intéssel, majd a bíró Grétának ítélte a harmadikat, így végül a bronzéremért küzdhetett. A bronzmérkőzést végig a csabai versenyző irányította, majd ippont érő leszorítással felülmúlta vetélytársát, ezzel megszerezve a bronzérmet.

A férfi 66 kilogrammban az egyesület ukrán versenyzője, Artem Horban új súlycsoportban állt tatamira. Első mérkőzését határozottan irányította, majd a hosszabbításban ipponnal győzött. Az elődöntőben riválisával technikás küzdelmet folytatott, pontot érő akcióját a bírók nem adták meg, így aranyponttal folytatódott a mérkőzés. A hosszas küzdelem során hibázott, így a bronzéremért küzdhetett tovább, végül a fiatal tehetség a pontszerző ötödik helyen zárt.

A verseny összesített éremtáblázatán a Békés Megyei Kano Judo SE harmincnyolc egyesület között az előkelő hatodik helyen zárt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: Békés Megyei Kano Judo SE
)