Rendhagyó módon zárhatták edzésüket múlt pénteken a BHSE sportolói, az elsősegélynyújtást gyakorolhatták, szakképzett iránymutatással.



„Balogh-Nagy Krisztina nemzetközileg elismert elsősegély oktató-mentőápoló látogatott el hozzánk és megmutatta, hogyan tudunk szakszerűen segíteni másokon, ha baj történne – olvashatjuk a BHSE judoszakosztályának közösségi oldalán. – Kriszta felhívta sportolóink figyelmét a legfontosabb teendőkre, akik egy valós esetet szimulálva végig is próbálták. Lehetőségük volt ambu gyakorlóbábukon kipróbálni az újraélesztést és a defibrillátort használatát is végig követhették.”




„A szakosztályunknál hisszük, hogy az elsősegélynyújtás társadalmi érdekünk, és már egészen fiatal kortól elsajátítható. Szeretnénk sportolóinknak biztosítani erre a lehetőséget, és tervezünk még hasonló oktatásokat a jövőben. Nagyon szépen köszönjük Krisztinek a lelkes és odaadó segítségét. Bízunk benne, hogy a megszerzett tudást sportolóinknak sohasem kell majd alkalmazniuk, de ha az élet úgy hozná, segítséget fog jelenteni számukra.”



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: BHSE)