Decemberben a Magyar Judo Szövetség közzétette a szokásos országos szintű rangsorolást, amelyben a TFSE igen előkelő helyezést ért el hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Tette mindezt úgy, hogy jószerével egyetlen sportolóval képviseletette magát a jelentősebb versenyeken.




A TFSE az összesített egyesületi rangsorban tizenötödik lett, a nemzetközi versenyek rangsorában tizenkettedik, ha csak a férfiak nemzetközi szereplését nézzük, a kilencedik helyen zárt.

Nerpel Gergely 2023-ban összesen kilenc versenyen vett részt, először februárban Szófiában (European Open) lépett tatamira, ahol ötödik lett, majd nem sokkal később Varsóban volt jelenése (European Open), itt a hetedik helyen zárt. Ezek után Budapesten az U23-as országos bajnokságon a dobogó tetejére állhatott fel áprilisban. Májusban Szarajevóban a felnőtt Európa-kupán harmadik helyen végzett, júniusban Podcetrtekben (Európa-kupa) ismét bronzérem került a nyakába. Szeptemberben visszatért Szarajevóba, ahol a European Open-viadalon ötödik lett, majd Prágában a hetedik helyig jutott. Ezekről később csalódottan nyilatkozott, s hogy jóvátegye a szerinte rossz eredményeket, októberben megnyerte a felnőtt országos bajnokságot, novemberben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel Potsdamban, az U23-as Európa-bajnokságon.




„Nagyon sikeres évet tudhatunk magunk mögött, minden eredményem közül az Európa-bajnoki bronzra vagyok a legbüszkébb. Azonban 2023-nak vége, és az új év sokkal több lehetőséget tartogat. Minden erőmmel a felnőttversenyekre fogok koncentrálni, és ha lehet, akkor minél több olimpiai kvalifikációs pontot szerezni. A célom továbbra is a lehető legtöbb érem gyűjtése a nemzetközi porondon, szeretnék fokozatosan feljebb jutni a ranglétrán” – mondta Nerpel Gergely.

„Már csak egy vizsgám van hátra, mérhetetlenül nagy öröm, hogy a következő szemeszterben csak két tárgyam lesz, ami az előző tizenhéthez képest bakfitty! Sokkal több időt és energiát tudok majd a judónak szentelni, remélem, hogy ez az eredményeken is megmutatkozik. Hálásan köszönöm a klubnak és Németh Endre edzőmnek a támogatását, sokat jelentett számomra, hogy teljes vállszélességgel kiálltak mellettem a nehéz időkben és mindenben segítettek.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2024
Forrás: TFSE
Kotroczó Levente írása)