Nagyszabású nemzetközi ifjúsági judoverseny helyszíne volt Szatmárnémeti, ahol csaknem félezer romániai, magyar, lengyel és ukrán judós lépett tatamira. A székelyföldiek remek eredményekkel tértek haza. A Székely Sport beszámolója.




A szervezők közleménye szerint – a különböző kor- és súlycsoportokban – összesen négyszázkilencven sportolót neveztek a huszonhatodik Unió-kupára, amely egyben a Lucian Preda-emléktorna hatodik kiírása is volt. A nagy hagyománnyal rendelkező versenyt a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben rendezték, és a vetélkedőnek egy rangos vendége is volt: Ungvári Miklós, a 2012-es londoni olimpia ezüstérmes magyar judósa, aki háromszoros világbajnoki bronzérmes és háromszoros Európa-bajnok. Volt tehát, akire felnézzenek a fiatal judósok.




A Csíkszeredai ISK csoportja, Dániel Albert edző vezetésével a következő helyezéseket érte el: Lőrincz Máté (U14, 34 kg) és Lőrincz Lajos (U10, 46 kg) arany-, Dániel László (U10, 30 kg) ezüstérmet szerzett, Oprea Alexander (U12, 42 kg) pedig az ötödik helyen végzett.




A Csíkszeredai Sportklub fiatal judósait Dánél Sándor edző kísérte el Szatmárra, közülük Csiszer Pál (U11, 30 kg) ezüst-, Benedek Tas (U13, 40 kg) bronzérmes lett, Mód Botond (U13, 27 kg) és Tabara Mátyás (U11, 24 kg) az ötödik helyen zárt.




Kiválóan szerepeltek a háromszékiek. Veres László edző kézdivásárhelyi tanítványai öt első helyet szereztek korcsoportjukban, a dobogó legfelsőbb fokára Veres Flóra Boróka (57 kg), Simon Tege (50 kg), Tamás Gábor Krisztián (55 kg), Pál Norbert (60 kg) és Kovács Máté (81 kg) állhatott, a 60 kilogrammos súlycsoportban induló Vida Máté megsérült, ő helyezés nélkül fejezte be a versenyt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Székely Sport
Dobos László írása)