Marius L. Vizer, a SportAccord és a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke szerint az életét egyszerűen lehet definiálni: maga a sport. A romániai születésű osztrák sportvezető 2013 óta irányítja az olimpiai és nem olimpiai sportágak nemzetközi szövetségeit tömörítő SportAccordot, és mivel már biztosan nem lesz kihívója az április 20-i szocsi tisztújításon, további négy évig irányíthatja a szervezetet.





Az IJF-et 2007 óta vezető Vizer a Euronewsnak adott interjúban tételesen kitért arra, milyen reformokat eszközölt a nemzetközi judóban. Példaként hozta fel, hogy míg négy esztendővel ezelőtt mindössze két rangos versenyt rendeztek évente, ma ez a szám húsz, és hogy a viadalokat százötven országban közvetítik. „Hasonló modellt szeretnék kidolgozni a SportAccordban” – tette hozzá.

„A szervezetnek megvannak a szükséges platformjai, hogy kiszolgálja a tagjait. Feddhetetlenek vagyunk, fellépünk a dopping ellen, jól, hatékonyan intézzük az ügyeinket, de komoly eredményeink vannak a marketing, a média, a menedzsment és az adminisztráció terén is.”

Marius Vizer kiemelte, a SportAccord segítségével jelentős plusz forrásokhoz jutnak a nemzetközi szövetségek, és számottevően javul az érintett sportágak eladhatósága. A sportvezető nemrégiben megnyitotta a szervezet első regionális bázisát Moszkvában, amiről úgy véli, nagyban segíti globális törekvéseiket.

„Az új bázis szorosan együttműködik majd a lausanne-i főhadiszállással. Az oroszok fektetnek a legtöbbet a sportba, főleg a nemzetközi események révén, ami mind a nemzetközi, mind a nemzeti szövetségeknek komoly bevételeket generál, valamint hozzájárul a sport további népszerűsítéséhez.”

Marius Vizer megjegyezte, az oroszok amellett, hogy rendelkeznek a szükséges infrastruktúrával, jó logisztikával, a sport emberi oldalára is kellő hangsúlyt fektetnek, amit rendkívül fontosnak tart a sportban.

Dr. Nagy Zsigmond üdvözli Marius L. Vizer újraválasztását a SportAccord élén: „Az élete a sport, minden döntésével annak érdekeit szolgálja. Rendkívül korrekt, nagy munkabírású sportvezető, nem a véletlen műve, hogy senki sem akart kiállni vele a két hét múlva esedékes tisztújításon. A teljesítménye önmagáért beszél” – fogalmazott a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: MOB)