Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke levélben gratulált a Szlovén Olimpiai Bizottság (OKS) újonnan megválasztott vezetőjének, Bogdan Gabrovecnek. A szervezet új, hatvanegy esztendős vezetője nem mellékes módon fekete öves judoka, hosszú évekig irányította a Szlovén Judo Szövetséget.




„A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként örömmel értesültem arról, hogy önt választották meg a Szlovén Olimpiai Bizottság elnökének – írta a MOB első embere. – Biztos vagyok benne, hogy tapasztalata és szervezetirányítási szakértelme komoly értéke lesz a Szlovén Olimpiai Bizottságnak, akárcsak nagyszerű személyisége. Kérem, fogadja őszinte gratulációmat a sikeréhez. Örömmel nézünk a Szlovénia és Magyarország közötti együttműködés folytatása elé.”

Bogdan Gabrovac korábban az OKS alelnöke volt, az elnökválasztáson Zoran Jankovicot, Ljubljana polgármesterét és Andraz Vehovart, az atlantai olimpián ezüstérmes kajakost győzte le. Az OKS mindössze második elnöke, elődje, Janez Kocijanic Szlovénia függetlenedése, azaz 1991 óta töltötte be a posztot. A szlovén sportolók azóta tizenkilenc érmet nyertek a nyári, tizenötöt pedig a téli olimpiákon.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: Magyar Olimpiai Bizottság)