Hiába nyerte meg saját mérkőzését mindkét magyar légiósa – Bor Barna és Csoknyai László is –, a JU Flachgau 1998 óta először nem jutott be a legjobb négy közé.


A címvédő Flachgaunak most be kell érnie az ötödik hellyel


Rendkívüli izgalmak közepette került sor az osztrák judo Bundesliga alapszakaszának utolsó fordulójára. Ezen a napon dőlt el, hogy a már továbbjutott Galaxy Tigers és Mühlviertel mellett melyik két együttes jut be a négyes döntőbe. A továbbjutásra három csapat pályázott, az egyaránt magyar érdekeltségű Flachgau és Samurai mellett a Pinzgau is nyolc ponttal várta az utolsó fordulót.

Szombaton minden egyes győzelem számított, hiszen a Pinzgau papírforma győzelme után a Flachgau és a Samurai között végül az döntött, hogy a bécsiek kettővel több meccset nyertek...

Az utolsó fordulóban a két londoni olimpikont, Csoknyai Lászlót és Bor Barnát is soraiban tudó Flachgau a Tóth Krisztiánnal megerősített Wels gárdáját fogadta, s végül „csak” 9–4 arányban tudott győzni, hiába volt ezúttal a csapatban a magyarokon kívül az olimpiai, vb- és Eb-érmes Ludwig Paischer is.

Eközben a bécsi Samurai – amely ezúttal nélkülözte a malagai edzőtáborban résztvevő Ungvári Miklóst – 11–3-ra leiskolázta a Rapso-Bulldogs csapatát, s ezzel elcsípte a Final Four utolsó helyét.

Mindez azért óriási meglepetés, mert a  címvédő Flachgau – amely az olimpiai és világbajnok Kovács Antallal a soraiban kezdte el parádés sorozatát – 1998 óta mindig az első három között végzett, ezúttal viszont be kell érnie az ötödik hellyel. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a Bundesliga alapszakaszának egyik legeredményesebb judósa, Tóth Krisztián is nagy szerepet játszott abban, hogy a Flachgau nem ért révbe, hiszen szombaton mindkét meccsét megnyerte, előbb Thomas Brunnert verte ipponnal, majd a nehézsúlyban (!) a már három intéssel vezető Stefan Kronbergert vazarival...

Tóth Krisztián mérlege egészen kitűnő: a Multikraft Wels ahányszor csak meghívta soraiba, a KSI SE világbajnoki ötödik helyezettje csak nyert, összesen hét meccset hozott a csapatának, az egyik alkalommal éppen a kényszerből (kettővel) magasabb súlycsoportban próbálkozó Ungvári Miklós volt az ellenfele.


Magyarok az osztrák Bundesliga alapszakaszában
Tóth Krisztián (Wels) 7 győzelem, 0 vereség
Cirjenics Miklós (Rapso) 5 győzelem, 1 vereség
Csoknyai László (Flachgau) 4 győzelem, 0 vereség
Ungvári Miklós (Samurai) 3 győzelem, 1 vereség
Bor Barna (Flachgau) 2 győzelem, 0 vereség
Vér Gábor (Salzburg) 1 győzelem, 2 vereség
Majer Tibor (Samurai) 1 győzelem, 3 vereség
ÖSSZESEN: 23 győzelem, 7 vereség


A Final Four november 23-án Ottensheimben lesz, az elsődöntő párosítása: Mühlviertel–Samurai, illetve Galaxy Tigers–Pinzgau. Könnyen elképzelhető, hogy ezúttal egyetlen magyar sem lesz az indulók között, hiszen a samurai-os Majer Tibor éppen Japánban edzőtáborozik, míg Ungvári Miklósnak Abu-dzabiban a következő Grand Prix-n van elintézni valója...


A tavalyi négyes döntő, amelyet a Flachgau nyert meg.
A csapatbajnokság képeit látva az ember azért kicsit irigykedik...


A Bundesliga alapszakaszának végeredménye
1. UJZ Mühlviertel 14 pont (72 győzelem–36 vereség)
2. Volksbank Galaxy Judo Tigers 14 (69–38)
3. Judo Union Raika Pinzgau 10 (69–40)
4. cafe+co Vienna Samurai 10 (62–48)
5. Judo Union Raiffeisen Flachgau 10 (60–50)
6. SU Noricum Raiffeisenbank Leibnitz Judo 5
7. Multikraft Wels 4
8. PSV Salzburg 3
9. Rapso-Bulldogs 2

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Gombkötő Roland
Forrás: Judo Bundesliga)