Huszonöt ország kétszázhetven judósa – köztük két olimpiai érmesünk –kapott meghívást a török táborba. A Going for Gold-sorozat antalyai táborában csaknem ötven edző irányítja saját versenyzőinek munkáját.



Tavaly mutatkozott be Kemes városa, az Antalyától hatvan kilométerre, a tengerparton fekvő településen az ötcsillagos Liman Limra Resort Hotel várta a judósokat, football, tenisz, stradröplabda és minigolf pályákkal, fitneszteremmel, szaunával, fürdővel, úszómedencével, mozival, no és kitűnő ételekkel.

Az idei tábor edzéseit 850 négyzetméternyi tatamin tartják meg, egy nagy méretű, légkondicionált teremben. Tavaly az antalyai tábor volt az olimpia előtti utolsó felkészülési állomás, most viszont – néhány nappal az Európa-bajnokság után – a nyári riói világbajnokságra való készülődés része.


Olimpiai bajnokok pihenője: az azeri Mammadli (balról)
és a grúz Savdatuasvili (háttal) lazít a küzdelmek után


A huszonöt országból érkezett judósok között ott van a kanadaiak világranglista-vezetője, Kelita Zupancic, de Európán kívül érkeztek versenyzők Egyiptomból, Líbiából, az Arab Emírségekből és Kazahsztánból is. A kazah csapat tekintélyes létszámú, huszonnyolc fős, majdnem akkora, mint az orosz válogatott, amely a második sorával képviselteti magát Törökországban. Itt készül az ukrán paralimpiai válogatott is, de több versenybíró is jelen van a táborban, hogy tapasztalatokat gyűjtsön, bizonyos helyzeteket elemezzen.

Kemesben edz többek között az 52 kilósoknál világranglista vezető, Budapesten Eb-bronzérmes koszovói Majlinda Kelmendi, a rendkívül eredményes grúz Európa-bajnoki válogatottból Amiran Papinasvili, Levan Ciklauri, Varlam Liparteliani, Adam Okruasvili és Lasa Savdatuasvili is a csarnokban tréningezik, ahogyan az olimpiai bajnok azeri Elnur Mammadli, illetve Magyarország két olimpiai érmese, Csernoviczki Éva és Ungvári Miklós is.


Az észt Marmeljuk lepte meg Budapesten Iliadiszt, most együtt gyakorolnak


Nagyon készül az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Iliasz Iliadisz, a görögök klasszisa a riói világbajnokságon feledtetné a számára igen rosszul sikerült budapesti Európa-bajnokságot. Az edzőtábor szakmai vezetője az Európai Judo Szövetség sportigazgatója, a lett Alexander Jatskevitch.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
 
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Mehmet Ozdemir)