A csíki judosport elismeréseként értékeli Dániel Albert, hogy őt nevezték ki a román férfiválogatott trénerének. Az ISK edzője a Hargita Népe napilapnak elmondta, az a célkitűzése, hogy megfiatalítsa a csapatot, és konkurenciát, egészséges versenyhelyzetet teremtsen a válogatottban.



„Az, hogy felkértek a román válogatott vezetésére, a csíki cselgáncssport elismerése, hiszen észrevették, hogy itt komoly munka folyik. Ehhez hozzájárult az is, hogy az elmúlt években csapatban és egyéniben is a versenyzőink rendre dobogós helyezéseket érnek el. Például az U20-as csapat egymás után harmadjára szerezte meg a bajnoki címet – nyilatkozta a Hargita Népének a szakember.

– A felkérésemhez továbbá hozzájárult az is, hogy a válogatott eredménytelen volt az olimpián, bár már azt megelőzően tudatta a szövetség, hogy engem szeretnének felkérni. Sokat gondolkodtam, hogy elvállaljam-e, hiszen egy válogatottat edzeni komoly feladat.”

Az új kapitány megbízatása egyelőre három hónapra szól. „Négy-nyolc évben gondolkodnak a szövetségnél. Az első négy évben nincsenek nagy elvárások, de a 2020-as olimpiai ciklusra már eredményeket várnak el. Egyelőre három hónapos próbaidőn leszek. Szeretném a csapatot fiatalítani, de az idősebb korosztályt sem szeretném mellőzni” – vázolta terveit a székelyföldi lapnak Dániel Albert, aki szerdától kéthetes edzőtáborba hívta Piatra Arsára a válogatott tagjait, köztük négy csíkszeredai fiatal judóst is: Bardócz Richárdot, Vlad Visant, Szőcs Elemért és Farkas Zoltánt.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Krónika)