Súlyos motorbalesetet szenvedett a lengyelek olimpiai éremesélyes judósa, a 66 kilogrammos Tomasz Kowalski, aki emiatt várhatóan kénytelen lesz kihagyni a londoni ötkarikás játékokat. A baleset részese volt Tomasz Adamiec is, ő megúszta kisebb zúzódásokkal…
 


A Lengyel Judószövetség közlése szerint a huszonnégy éves Tomasz Kowalski és csapattársa, a harminc esztendős Tomasz Adamiec egy autóval ütközött Észak-Lengyelországban. Az idei cseljabinszki Európa-bajnokságon, illetve a 2009-es grúziai Eb-n a 66 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmet szerző Kowalski medencecsont- és lábsérülést szenvedett, Adamiec ellenben kisebb zúzódásokkal megúszta a karambolt.

A baleset mindkét sérültje direkt kvalifikációt szerzett a két hónap múlva rajtoló londoni olimpiára, amelyről a súlyos sérüléseket szenvedő Kowalskinak várhatóan le kell mondania. A lengyeleknek így sem kell lemondaniuk a 66 kilogrammról, ugyanebben a súlycsoportban ugyanis Pawel Zagrodnik is kiharcolta az indulás jogát, így szükség esetén ő kerülhet Kowalski helyére az olimpiai válogatottba.

“Tomasz volt a legnagyobb reménységünk a londoni olimpián – nyilatkozta Wieslaw Blach, a Lengyel Judószövetség elnöke a PAP lengyel hírügynökségnek. – Az elmúlt hetekben ragyogóan dolgozott. Micsoda szörnyű szerencsétlenség…”

A judóválogatott orvosa, doktor Andrzej Pozniak egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy Kowalskinak mennyi időre lesz szüksége a teljes felépüléshez, de másfél hónapon belül aligha végezhet újra teljes értékű edzésmunkát.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Magyar Távirati Iroda,
PAP)