A hétvégén Belgrádban rendezték meg a klubcsapatok Európa-bajnokságát, vagyis a Bajnokok Ligáját. A nőknél a Paris SC, a férfiaknál az OJK Belgrád szerezte meg az aranyérmet.




A PSG BL-győztes női csapata


A hölgyeknél nyolc csapat indult harcba a győzelemért, s a végén két francia klub vívta a finálét: az aranyérmet a Paris SG hölgykoszorúja szerezte meg, soraiban olyan klasszisokkal, mint Amandine Buchard, Romane Dicko, Priscilla Gneto, Margaux Pinot, Faiza Mokdar, Marie Eve Gahie vagy a brit légiós, Lucy Renshall.




A nap meglepetése az OJK Belgrád győzelme


A férfiaknál tizenegy klub között dőlt el a Bajnokok Ligájának sorsa, s némi meglepetésre a hazaiak ünnepelhettek: az OJK Belgrád együttese Filip Djinovics, Alberto Gatero Martin, Jorge Cano Garcia, Alekszandar Nerandzsics, Darko Brasznyovics, Milos Vukicsevics, Luka Prokopijevics összeállításban végigverte a mezőnyt, legyőzte többek között a Teddy Rinert, Alpha Oumar Dajlót, Alexis Mathieu-t, Walide Khyart, valamint három grúz légióst, Lasa Bekaurit, Lasa Savdatuasvilit és Tato Grigalasvilit a soraiban tudó francia sztárcsapatot, a PSG-t, amely végül az OJK Belgrád és a görög Arisz mögött a harmadik helyet szerezte meg.




Teddy Riner (jobbról) bronzérmes lett csapatával


Bajnokok Ligája, Belgrád

FÉRFIAK
1. OJK Belgrade (szerb)
2. Arisz JC (görög)
3. Paris Saint-Germain (francia)
3. Crvena Zvezda (szerb)
5. Golden Gori (grúz)
5. JC Stabia (spanyol)
7. Fighter (grúz)
7. CJ Sartouville (francia)

NŐK
1. Paris Saint-Germain (francia)
2. JC Pontault Combault (francia)
3. Galatasaray (török)
3. RSC Champigny (francia)
5. Crvena Zvezda (szerb)
5. Proleter (szerb)
7. JC Boszna (bosnyák)
7. Denizli BBSK (török)



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Fotó: EJU, Gabi Juan)