A „legyőzhetetlen”, címvédő olimpiai bajnok japán Abe-testvérek mellett Cunoda Nacumi és Niizoe Szaki is biztos tagja a japánok párizsi olimpiai csapatának. Az Olympics.com beszámolója.




Abe Uta (fehérben) nyugodtan készülhet Párizsra


Az olimpiai bajnok testvérpár, Abe Hifumi (66 kg) és Abe Uta (52 kg) korai kvalifikációt nyert a 2024-es párizsi olimpiára – közölte a Japán Judo Szövetség. A fejlesztési bizottság ülését követően Cunoda Nacumit (48 kg) és Niizoe Szakit (70 kg) is jelölték a jövő július 26-án rajtoló ötkarikás játékokra. Mind a négyen megnyerték a saját súlycsoportjukat a májusi dohai világbajnokságon.

A japán szövetség először adja oda ilyen „korán” az olimpiai helyeket, a fennmaradó tíz párizsi japán judóst a decemberi tokiói Grand Slam-torna után nevezik meg. A szövetség azzal indokolta a döntését, hogy a négy megnevezett judós uralta a kategóriáját, és elegendő időt akartak nekik adni a jövő nyárra való felkészülésre.




Abe Hifumi (fehérben) ismét testvérével egy napon versenyezhet az olimpián


A 2021-es tokiói olimpián Japán kilenc aranyérmet szerzett judóban, Hifumi és Uta lett a judotörténelem első testvérpárja, amelynek tagjai ugyanazon a napon aranyat nyertek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Olympics.com
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)