Ebben az esztendőben a „megszokottnál” jóval korábban, május 7. és 14. között rendezik meg a világbajnokságot, amelynek Katar fővárosa, Doha lesz a helyszíne. A franciák már kijelölték a csapatuk gerincét.




Clarisse Agbegnenou a tokiói olimpia óta nem szerepelt az IJF World Tour eseményein


A férfi csapatban helyet kapott a párizsi Grand Slam győztese, a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok Teddy Riner, de helyet kapott a legutóbbi nagy tornákon jól szereplő judósok közül Alpha Djalo (bronzérmes Párizsban, Tokióban és a World Masters-viadalon), Luka Mkheidze (bronzérmes a portugál GP-n), Daikii Bouba (World Masters-ezüstérmes) és Maxime N'Gayap (hetedik volt Párizsban).

A férfiaknál egyelőre öt név ismert a lehetséges kilenc indulóból, a franciák minden bizonnyal kitöltik majd a létszámot az esztendő legfontosabb versenyére.




Teddy Riner párizsi aranyéremmel jelezte: továbbra is számolni kell vele


A hölgyeknél már nyolcan készülhetnek a dohai világbajnokságra, a tavalyi, taskenti világbajnokság érmesei közül Amandine Buchard, Romane Dicko és Julia Tolofua Dohában is ott lesz a tatamin. Hozzájuk csatlakozik a súlycsoportjában világelső Shirine Boukli, a párizsi Grand Slam immár hatszoros aranyérmese, Audrey Tcheumeo, a World Masters két döntőse, Sarah-Leonie Cysique és Marie-Eve Gahie is.

A névsor legnagyobb szenzációja Clarisse Agbegnenou jelölése: a 63 kilogrammos súlycsoport kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok klasszisa gyermekáldás miatt a tokiói olimpia óta nem szerepelt az IJF World Tour eseményein, de a 2024-es párizsi olimpián újra főszerepet szeretne játszani.


A francia világbajnoki csapat

Férfiak. 60 kg: Luka Mkheidze. 66 kg: Daikii Bouba. 81 kg: Alpha Djalo. 90 kg: Maxime N’gayap Hambou. +100 kg: Teddy Riner
Nők. 48 kg: Shirine Boukli. 52 kg: Amandine Buchard. 57 kg: Sarah-Leonie Cysique. 63 kg: Clarisse Agbegnenou. 70 kg: Marie-Eve Gahie. 78 kg: Audrey Tcheumeo. +78 kg: Romane Dicko, Julia Tolofua


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: Judoinside
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)