Egyre közelebb vagyunk a 2024-es párizsi olimpiához, ezt jelzi az is, hogy a szervezőbizottság bemutatta a játékok hivatalos piktogramjait, köztük a judo és a parajudo jelét is.



„Párizsban szeretnénk újítani, élményeket teremteni és történelmet írni. Ezt francia érintéssel, az embereket a sport körül összehozva szeretnénk elérni” – mondta Tony Estanguet, a Paris 2024 szervezőbizottság elnöke.

Tony Estanguet hozzátette: Az olimpiai és paralimpiai játékok piktogramjainak megvan a maga szerepük e célok elérése érdekében. A játékok során a piktogramok segítségével több mint kétszáz nemzetiségből származó emberek találhatnak utat egy olyan ország szívébe, amelynek nyelve többnyire ismeretlen számukra.

Az évek során a piktogramok a játékok megjelenésének meghatározó részévé váltak. Most Párizson van a sor, hogy piktogramjait beépítse a játékok történetébe.




„A 2024-es olimpiai és paralimpiai szakágak hatvankét piktogramja már nem csupán piktogram, hanem valódi díszjel lesz. Ezekkel a díszjelvényekkel ünnepeljük azokat a különleges kötelékeket, amelyek összekötik a szurkolókat és a sportközösség tagjait, megtestesítik a sporthoz, az értékekhez, a közösséghez, a családhoz való tartozást – vélekedett Tony Estanguet. – Jellegzetes, stilizált, színes dizájnjukkal ezek a jelvények hozzájárulnak ahhoz, hogy a sport és a kultúra világát közelebb hozzák a közterületeken azáltal, hogy minél több ember számára láthatóvá válnak. A díszjelben a művészet, a francia érintés és a sport egyesül. Újfajta piktogramot alkottunk.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Forrás: IJF)