Jelentősen enyhített a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos protokollján a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF): megszűnik a rettegett „buborék” és jelentősen kevesebb tesztelésre lesz szükség a folytatásban.




„A judocsalád fontos mérföldkőhöz érkezett a koronavírus-világjárvány kezelésében. A veszély mérséklése terén megvalósuló példaértékű együttműködés a vírus természetében bekövetkezett változásokkal együtt azt a bizonyított következtetést vonja maga után, hogy csökkent a kockázat, amit a Nemzetközi Judo Szövetség COVID-19 protokolljában tükrözni kell. – olvashatjuk az IJF honlapján. – Az oltással és a teszteléssel kapcsolatos pozitív hozzáállás minden korcsoportban magas szintű védelmet eredményezett a judoközösségben is, ezért a mai naptól a frissített COVID-protokollt alkalmazzuk, ugyanakkor betartjuk a helyi szabályokat az IJF World Judo Tour rendező országaiban.”

A változások közül talán a legfontosabb, hogy megszűnik a „buborék”, vagyis immár nem kell a külvilágtól elszigetelten tartózkodni a versenyek idején. Ugyanakkor hozzáteszik: annak ellenére, hogy a protokoll immár nagyon megengedő, ha egy csapat vizsgálata nagy számú pozitív teszteredményt hoz, a résztvevők egészségének védelmében akár ki is zárhatják az eseményről. Arra kérik a judósokat, ha kétségeik vannak egészségi állapotukkal kapcsolatban, inkább kerüljék a részvételt.

Jóval kevesebb lesz a tesztelés, az utazási tesztnek elfogadják az antigénteszteket, a rövidebb versenyeken csak a mérlegelés előtt kell egy tesztelésen részt venni.

Az új, teljes IJF COVID-protokoll: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Forrás: IJF
Fotó: MJSZ, Horváth György)