Az MGM/UA televíziós sorozatot készít két judovilágbajnok történetéről. Az apropó: az iráni Szaed Molla világraszóló története, no és barátsága az izraeli ellenféllel, az ugyancsak világbajnok Sagi Mukival. A Deadline információja.




Szaed Molla (balról) és Sagi Muki


Az MGM/UA Television és az izraeli Tadmor Entertainment televíziós sorozatot készít két judós világbajnok, Szaed Molla és Sagi Muki életéről. A két médiavállalat megszerezte a két sportolótól a történet feldolgozásának jogait, a produkciót pedig a Nemzetközi Judo Szövetséggel együttműködve készítik elő, exkluzív felvételek is a filmbe kerülnek majd, s a forgatással párhuzamosan a két sportolóról dokumentumfilm is készül.

Íme, a logline, vagyis a történet rövid összefoglalója: „Az iráni Szaed Molla, a történelem egyik legbátrabb sportolójának hihetetlen és igaz története, aki sportvezetőinek fenyegetései ellenére sem volt hajlandó engedni, és úgy döntött, hogy versenyezni fog izraeli barátja, Sagi Muki ellen. Emiatt Molla kénytelen volt elmenekülni hazájából, Iránból, és menekültként Németországban élni. A két hihetetlen judós a 2021-es tokiói olimpia során találkozik először a tatamin. Ez a bátorság, a mindenek feletti barátság és a sport igazi szelleme.”

„Sagi Muki és Saeid Mollaei egyaránt inspiráló és úttörő sportolók, akiknek rivalizálása és lehetetlen barátsága túllépett a judo világán, hogy magával ragadja a sportrajongók szívét szerte a világon” – vélekedett Steve Stark, az MGM/UA elnöke.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Forrás: Deadline)