Az osztrák judoválogatott három versenyzőjének hozott pozitív eredményt a koronavírus-tesztje. Az augusztus 27-re tervezett csapatversenyre továbbra is készül a válogatott. Az AS cikke.




Az Osztrák Judo Szövetség (ÖJV) bejelentette, hogy három koronavírusos esetet regisztráltak a nemzeti csapatban, amely barátságos csapatversenyen lép tatamira Németország ellen csütörtökön, Bécsben. Az érintett személyeket – akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra – és kapcsolattartóikat azonnal elkülönítették.

Az ÖJV weboldalán szereplő adatok szerint a nemzeti csapat tizenkét sportolója – hat férfi és hat nő – kis csoportokban készül, folyamatosan tesztelés mellett. A Német Judo Szövetséget tájékoztatták a történtekről.

„Az augusztus huszonhetedikén csütörtökön, az osztrák közszolgálati televízió, az ORF stúdiójában, szigorú egészségbiztonsági intézkedések mellett rendezendő csapatversenyre a tervek szerint kerül sor – nyilatkozta az ÖJV elnöke, Martin Poiger. – Nagyon szigorú egészségügyi protokollt állítottunk össze német kollégáinkkal és az ORF-munkatársaival. Az ellenőrző hálózatunk működik, s az összes többi vizsgálat eddig negatív eredményt hozott.”

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: AS
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)