A kéthetes táborban három korcsoportra osztva Szerbia legjobbjai, fiúk és lányok is egyaránt edzenek. A sportolók többsége Belgrádból érkezett. A Pannon RTV írása.




A magyarkanizsai gyógyfürdő ad otthont az idei évben a Szerb Judo Szövetség által megrendezett nyári tábornak, amelyen összesen ötvennyolcan vesznek részt.

Milica Nikolics, a szerb női judósok egyik legjobbja részt vehet a jövőre tartandó olimpián Japánban. Most ő is Magyarkanizsán edz. „Az edzések az elején kellemetlenül érintettek bennünket, pszichológiai értelemben. Ami engem illet, tényleg sokat edzettem, talán többet is, mint a versenyidőszakban, de pszichikailag megterhelő volt, mivel nincs motivációd, nem tudod, mikor lesznek versenyek, megtartják-e azokat, és ez továbbra is így van. Ezek az előkészületi edzések, amelyeket a Szerb Judo Szövetség szervezett, és amelyet a Sportminisztérium, valamint az Olimpiai Bizottság is támogatott, nagyon sokat jelentenek a számunkra” – fogalmazott.




A házigazda, Munir Szabotics, a Kanizsa Judo Klub elnöke elmondta, 2015-ig tíz éven át minden évben nemzetközi judotáboroknak adott otthont Magyarkanizsa, és szeretnék ezt a hagyományt folytatni a továbbiakban is. „Az elsődleges célunk, hogy megőrizzük ezeket a fiatalembereket, hogy megőrizzük a karrierjüket, és hogy reménykedjünk egy jobb időszakban. Ezek az edzések két hétig tartanak. A jó feltételek miatt a szövetség a gyógyfürdő mellett döntött, elfogadva Magyarkanizsát a jövőbeni edzések helyszínéül, azért, hogy el tudjuk végezni ezt az igényes és kockázatos tevékenységet.”




Ötvennyolc válogatott sportoló és edző vesz részt az edzéseken. Nenad Mihailovics, a Szerb Judo Szövetség sportigazgatója kiemelte, a rendkívüli állapot bevezetése miatt leállították a munkát mind a sportklubokban, mind a szövetség nemzeti csapatainál, ezért is indították el ezt az edzőtábort. „Ez az első alkalom, hogy megpróbáltunk összeszedni minden korosztályt, a juniortól az idősebbekig, a férfi és a női mezőnyből egyaránt. Olyan munkát végzünk, amely egyfajta átmenetet képez, úgymond egy második fázist a rendkívüli állapotok feloldásáig tart. Ami természetesen nem tőlünk függ...”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Pannon RTV
Csendir Viktor írása)