„A versenyek arra ösztönzik a judósainkat, hogy keményebben edzjenek, és ez a motiváció már hónapok óta hiányzott” – erre hívta fel a figyelmet a Belga Judo Szövetség munkatársa, Koen Sleeckx.




A koronavírus kavicsokat szórt a judosport gépezetébe. Elhalasztották a tokiói olimpiát, törölték a bajnokságokat törölték. Az újratervezett versenynaptárban továbbra is szerepel a zágrábi Grand Prix, amely szeptember 18-án rajtolna.

„Gyanítom, hogy a zágrábi versenyt meg fogják rendezni, de aligha Grand Prix-ként – feltételezi Koen Sleeckx, aki attól tart, hogy a horvát viadal nem minősül majd olimpiai kvalifikációs eseménynek. – A judósaink versenyekre vágynak, de a koronavírus megakadályozza, hogy a világ minden tájáról érkező sportolók eljussanak egy helyre. Annak érdekében, hogy az olimpiai játékokra kvalifikációt szerezhessenek, a világon minden sportolónak esélyegyenlőséggel kellene rendelkeznie, és ez pillanatnyilag nem lehetséges. Ezért mi most egy zágrábi nemzetközi versenyre készülünk, amelyen korlátozott számú résztvevő lesz majd jelen.”

Sleeckx hozzátette: a judósok számára is igen nehéz időben, amikor a versenyek adta motiváció hónapok óta nincs jelen, megnyugtató számára, hogy az olimpiai kvalifikációra esélyes válogatott versenyzők közül senki sem hagyja „elúszni a hajót”...




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: Sporza)